Fotbal international

Fernando Ricksen a murit! Fostul internațional olandez s-a luptat timp de 6 ani cu o afecțiune neuronală

18.09.2019 | 15:18
Fernando Ricksen a murit Fostul international olandez sa luptat timp de 6 ani cu o afectiune neuronala

Fernando Ricksen, fostul internațional olandez, a murit astăzi, 18 septembrie, după o luptă de 6 ani cu o afecțiune neuronală, scleroză amiotrofică. Fernando a decedat într-un spital din Glasgow, în ciuda progreselor făcute în ultimii ani.

Fernando Ricksen s-a luptat timp de 6 ani cu boala

Fernando Ricksen s-a luptat timp de 6 ani cu boala sa neuronală, iar Glasgow Rangers a organizat în 2015, un meci caritabil, la care au asistat peste 41.ooo de fani. În 2013, Ricksen făcuse și-a pierdut capacitatea de a comunica și de a se mișca, însă în ultima vreme făcuse mai multe progrese și spera că poate să-și prelungească viața, într-un centru specializat din Scoția.

Tristul anunț a fost făcut public de Glasgow Rangers, fostul său club, în această dimineață: „Clubul nostru este foarte trist să anunțe vestea conofrm căreia fostul nostru jucător, Fernando Ricksen a decedat, după o luptă grea cu boala sa neuronală. Fernando a câștigat 6 titluri pe Ibrox, el fiind unul dintre mai mulți fotbaliști olandezi, care au ajuns în vara anului 2000, alături de antrenorul Dick Advocaat, la echipă”.

  • 43 de ani împlinise Fernando Ricksen pe 27 iulie
Fernando Ricksen a fost fotbalistul lui Glasgow Rangers timp de 6 sezoane. Sursă foto: scoopnest.com
Fernando Ricksen a fost fotbalistul lui Glasgow Rangers timp de 6 sezoane. Sursă foto: scoopnest.com

Ricksen a vorbit despre boala sa în trecut

În 2015, Fernando Ricksen a făcut un documentar, în care vorbea despre boala sa : „Când am primit vestea, nu am putut să cred. Am crezut că au făcut o greșeală, poate mi-au încurcat fișa cu a altcuiva. După o lună de teste, am aflat exact ce am. Nu puteam să stau să mă tot întreb de ce mi s-a întâmplat. S-a întâmplat și trebuie să găsesc motive pentru care să fiu în continare fericit”.

Ricksen a jucat 12 partide pentru naționala Olandei, iar în cariera sa a câștigat mai multe trofee importante: de 3 ori campionatul în Scoția, de 2 ori Cupa Scoției, un titlu în Rusia cu Zenit, un trofeu Europa League și Supercupa Europei.

  • 22 de goluri a înscris Fernando Ricksen în toată cariera