Fotbal international

Fernando Varela își prelungește contractul cu PAOK Salonic! Răzvan Lucescu i-a convins pe greci

05.03.2019 | 09:31
Fernando Varela isi prelungeste contractul cu PAOK Salonic Razvan Lucescu ia convins pe greci

Fundașul Fernando Varela își va prelungi contractul cu PAOK Salonic, după ce tehnicianul Răzvan Lucescu i-a cerut acest lucru patronului Ivan Savvidis. Internaționalul din Insulele Capului Verde este considerat de antrenorul român un jucător extrem de important în angrenajul echipei în vederea participării în sezonul viitor în Champions League și de aceea și-a dorit ca el să rămână.

Fernando Varela, salariu uriaș dacă își prelungește contractul cu PAOK Salonic

Înțelegerea lui Fernando Varela cu liderul din campionatul Greciei expiră la finalul acestui sezon, dar oficialii de la PAOK Salonic i-au făcut deja o ofertă de prelungire a contractului. Conform gsp.ro, fostul fundaș de la FC Vaslui și FCSB urmează să semneze noua înțelegere în zilele următoare și va încasa un salariu anual de 750.000 de euro, plus bonusuri în valoare de 150.000 de euro.

La mijlocul lunii februarie, Răzvan Lucescu i-a cerut patronului Ivan Savvidis să facă tot posibilul pentru a-i prelungi contractul lui Fernando Varela. Nu trebuie să distrugem chimia echipei. Fernando Varela este un jucători necesar, mai ales că în sezonul viitor vom avea mai multe meciuri. Vom avea nevoie de jucători de nivelul lui. Unde vom găsi un jucător mai bun decât Varela? Să nu uităm că el s-a acomodat perfect aici”, ar fi fost cuvintele tehnicianului român.

Răzvan Lucescu în timpul unui antrenament al echipei PAOK Salonic
Răzvan Lucescu în timpul unui antrenament al echipei PAOK Salonic

Răzvan Lucescu, omul record pentru PAOK

Fotbalistul din Insulele Capului Verde, în vârstă de 31 de ani, a ajuns la PAOK Salonic în vara lui 2016, atunci când grecii au plătit 1,4 milioane de euro pentru aducerea sa de la FCSB. Fundașul central Fernando Varela ajunsese la gruparea finanțată de Gigi Becali după ce evoluase pentru FC Vaslui. În cei aproape trei ani petrecuți la Salonic, jucătorul a marcat trei goluri în 71 de meciuri.

Răzvan Lucescu este foarte aproape de o performanță istorică, aceea de a câștiga titlul cu PAOK Salonic după o pauză de peste 30 de ani. Cu șapte etape înainte de finalul sezonului, formația tehnicianului român are un avans de șapte puncte față de principala urmăritoare, Olympiakos Pireu, deși a început campionatul cu o penalizare de două puncte. PAOK este pe cale să egaleze un record vechi de 55 de ani, acela de a fi a doua formație care câștigă titlul fără să fie învinsă.