Fotbal intern

Fernando Varela știe de ce nu mai câștigă FCSB titlul. Momentul care l-a marcat în Liga 1 Betano. “Nu o să uit niciodată!”

28.09.2018 | 11:25
Fernando Varela stie de ce nu mai castiga FCSB titlul Momentul care la marcat in Liga 1 Betano Nu o sa uit niciodata

După ce în prima parte a interviului acordat pentru FANATIK.RO l-a comparat pe Gigi Becali cu Ivan Savvidis, patronul lui PAOK, Fernando Varela a vorbit în a doua parte despre perioada petrecută la FCSB, despre problemele care existau în cadrul vestiarului “roş-albaştrilor” care au dus la ratarea campionatului.

Mai mult, Fernando Varela, actualul fundaş al formaţiei PAOK Salonic, a dezvăluit şi momentul care a avut loc în perioada petrecută de el în Liga 1 Betano şi care l-a marcat. Mai mult, Varela susţine că lipsa suporterilor de la stadion îi afectează pe jucătorii lui Nicolae Dică, dar este de părere că lucrurile vor reveni la normal în scurt timp.

Fernando Varela, despre motivele pentru care FCSB nu a mai câştigat titlul

Nivelul lui PAOK de acum este la fel cu cel de la FCSB din momentul în care tu ai fost acolo?

– Cred că nivelul lui PAOK din acest moment se aseamănă cu momentul în care Steaua a fost pregătită de Reghe și de Gâlcă. Nivelul acolo a fost foarte mare, la fel cum e aici acum și aveam și jucărori de o calitate foarte bună. Când am ajuns la Steaua erau Gardoș, Boruceanu, Pintilii, Tănase, Chipciu, iar în al doilea an au fost Sănmărtean, Keșeru, Stanciu. Aici avem jucători la fel de buni cum ar fi Vieirinha, Mauricio, Warda. Toți sunt jucători de calitate.

Ai urmărit ce se întâmplă cu FCSB, iar de 3 ani nu a reușit să câștige titul. Sezonul ăsta nu a mai ajuns în grupele europene. Care crezi că este motivul pentru care nu mai face performanță. Ce se întâmplă acolo?

– Eu pot să vorbesc de perioada în care am fost acolo. În ultimul an al meu la Steaua au avut loc foarte multe schimbări și nu a fost la fel ca atunci când noi am câștigat titlul. Pot să zic că în acea perioadă s-au făcut multe schimbări de jucători, antrenori, pregătirea nu a fost la fel ca în primii doi ani și cred că de asta. De momentul de față nu pot să vorbesc pentru că nu știu ce se întâmplă acolo.

Fernando Varela: “Au fost multe probleme la FCSB!”

 

Dar tu crezi că grupul de atunci a scăzut ritmul față de perioada când erați campioni. Ați considerat că sunteți prea buni pentru nivelul Ligii 1 și cumva nu v-ați pregătit 100% sau nu ați dat totul pe teren în anumite momente?

– În ultimul an au fost foarte multe probleme pentru că am început cu Mirel Rădoi și după șase luni a venit Reghe, au venit alți jucători, iar lucrurile nu au mers la fel de bine. Asta a fost problema noastră.

În prima perioadă cu Reghe a fost preparator fizic Neubert, iar în a doua a fost Matteo Spatafora. Gigi Becali spune că lucrurile de acum nu se aseamănă cu ce a fost în trecut. Ați ajuns atunci la un anumit nivel de pregătire în care simțeați că sunteți mult mai bine pregătiți din punct de vedere fizic decât ceilalți adversari?

– Când a fost Reghe la Steaua am făcut o pregătire fizică foarte bună, foarte tare, noi eram bine la meciuri și aveam jucători care făceau diferența. Dacă jocul nu era bun, atunci apărea o execuție de a lui Stanciu, Pintilii sau Sănmărtean. Făceam diferența individual. Când nu eram bine din punct de vedere fizic, atunci jucătorii ăștia făceau diferența. Cred că am făcut o pregătire bună cu Reghe iar ce se întâmplă acum nu știu…

CITEŞTE ŞI: CFR Cluj vrea un jucător de la Dinamo

Momentul pe care Fernando Varela nu îl poate uita

Fanii de aici fac o atmosferă senzațională. Am văzut asta și la meciurile cu Chelsea și AEK. La FCSB nu se mai întâmplă asta. Crezi că îi afectează pe jucători și lipsa suporterilor?

– E normal. Când nu ai suporterii aproape de tine e mai greu să fii concentrat, să ai piele de găină când intri pe teren. E greu fără suporteri. Cred că acum situația de acolo e mai bună pentru că au venit suporterii alături de echipă și cred că o să fie mai bine pe viitor.

Care a fost momentul care te-a șocat cel mai mult în perioada petrecută în România.

– Cred că atunci când am pierdut titlul la Astra. Nu o să pot uita niciodată asta.

A fost un moment dificil pentru tine…

– Da. A fost foarte greu pentru că era un meci important, un meci de titlu și nu m-am ridicat la nivelul aștepărilor. A fost foarte greu.

Tu atunci intrai în ultimele 6 luni și puteai semna cu oricine. Erai dispus să nu mai joci deloc pentru FCSB?

– Nu! Eu i-am spus lui Gigi Becali că vreau să plec, dar dacă nu mă lăsa atunci jucam până la final pentru că sunt jucător profesionist. A fost înțelegător cu mine.