Sport

Ferran Torres, ghinionistul de serviciu din lotul Spaniei. Ratează pozele bucuriei la finalul victoriilor importante

Ferran Torres nu prinde deloc fotografia de grup după marile victorii ale Spaniei. A lipsit după succesul contra Croaţiei la Euro, dar şi după Spania - Germania 6-0.
29.06.2021 | 11:34
Ferran Torres ghinionistul de serviciu din lotul Spaniei Rateaza pozele bucuriei la finalul victoriilor importante
ADVERTISEMENT

Ferran Torres a avut o contribuţie importantă în Croaţia – Spania, 3-5 după prelungiri. Jucătorul lui Manchester City a pasat decisiv la golul de 2-1, prin care ibericii au preluat conducerea pe tabelă, şi a punctat pentru 3-1, din pasa lui Pau Torres.

Din păcate pentru Furia Roja, Croaţia a reuşit să egaleze spre finalul celor 90 de minute şi s-a intrat în reprizele suplimentare. Morata şi Oyarzabal au fructificat pasele lui Dani Olmo şi Spania s-a impus cu 5-3.

ADVERTISEMENT

Ferran Torres, ocupat cu testele antidoping

La vestiar, a început fiesta. Bucuria spaniolilor a fost imortalizată într-o fotografie de grup, din care, totuşi, a lipsit… Ferran Torres. Fotbalistul lui Manchester City a fost selectat pentru testul antidoping şi s-a alăturat colegilor doar după încheierea procedurilor.

Coperta ziarului Marca, după victoria „de neuitat“ în faţa Croaţiei. Ferran Torres lipseşte. FOTO: Marca
Coperta ziarului Marca, după victoria „de neuitat“ în faţa Croaţiei. Ferran Torres lipseşte. FOTO: Marca

Fiesta în vestiar, Torres la interviuri

Nu este prima dată când Ferran Torres lipseşte din poza de grup. Pe 17 noiembrie 2020, Spania reuşea una dintre cele mai mari victorii din istoria recentă: 6-0 cu Germania în Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Graţie acestui succes, ibericii au terminat grupa pe primul loc şi s-au calificat în play-off-ul Ligii Naţiunilor, având şansa să câştige trofeul celei de-a doua ediţii. Spania va întâlni Italia în semifinale şi câştigătoarea dintre Belgia şi Franţa în finală.

Eroul meciului a fost Ferran Torres, autorul unui hattrick. În vestiar, băieţii lui Luis Enrique au sărbătorit succesul istoric. Doar că din fotografia de grup, a lipsit, din nou, Ferran Torres.

ADVERTISEMENT

Eroul meciului era ocupat. Atunci n-a fost vorba de teste antidoping, ci de interviurile tv de la finalul partide. Prins în faţa camerelor TV, Torres nu a putut să fie alături de colegi.

Coperta ziarului Marca, după victoria „istorică“ în faţa Germaniei. Ferran Torres lipseşte. FOTO: Marca
Coperta ziarului Marca, după victoria „istorică“ în faţa Germaniei. Ferran Torres lipseşte. FOTO: Marca

Spania va întâlni Elveţia în sferturile Euro 2020

Spania nu a pierdut niciun meci la această ediţie de Euro. În grupa E, a remizat 0-0 cu Suedia, 1-1 cu Polonia, iar pe Slovacia a spulberat-o cu 5-0 în jocul din ultima etapă.

ADVERTISEMENT

În optimi, a oferit un adevărat thiller în faţa Croaţiei. După tonto-autogolul portarului Unai Simon, Spania a revenit şi a preluat conducerea cu 3-1. Pe final de partidă, croaţii au reuşit să egaleze, iar meciul a intrat în prelungiri. Două pase de gol ale lui Dani Olmo pentru Morata şi Oyarzabal au rezolvat ecuaţia calificării. Spania – Croaţia 5-3, iar ibericii îşi aşteptau adversarul din sferturi.

Iar acesta trebuia să fie câştigătoarea meciului Franţa – Elveţia. Meciul a avut o desfăşurare similară. Campionii mondiali au fost conduşi cu 1-0, au revenit şi au făcut 3-1, iar pe final de joc Elveţia a egalat. La 1-0, Elveţia a ratat şi un penalty, după care Franţa a marcat de două ori în 3 minute.

Spre deosebire de optimea precedentă, în reprizele de prelungire, niciuna dintre echipe nu a mai reuşit să marcheze şi s-a trecut la lovituri de departajare. Au înscris primii 9 executanţi, iar starul Kylian Mbappe a ratat penlaty-ul decisiv. Elveţia a eliminat surprinzător Franţa şi va întâlni Spania în sferturi.

ADVERTISEMENT
Tags: