Sport

Transfer de la Manchester City la FC Barcelona! Cine i-a cerut lui Pep Guardiola să-l lase pe “Camp Nou”. Răspunsul spaniolului

Ferran Torres i-a solicitat permisiunea antrenorului său de la Manchester City, Pep Guardiola, să fie lăsat să plece la Barcelona, din ianuarie. Ce l-a determinat să facă acest gest?
01.12.2021 | 10:14
Transfer de la Manchester City la FC Barcelona Cine ia cerut lui Pep Guardiola sal lase pe Camp Nou Raspunsul spaniolului
ADVERTISEMENT
01-12-2021
10:21

Guardiola, verdict în cazul plecării lui Ferran Torres

Mijlocașul Ferran Torres i-ar fi cerut lui Pep Guardiola să-l lase să plece în această iarnă la FC Barcelona, iar managerul lui Manchester City a dat un răspuns categoric.

”Nu este treaba mea să comentez asta. Trebuie să-l sunați pe Txiki Begiristain sau pe agentul lui Ferran Torres sau la Barcelona. Nouă, pentru că suntem Manchester City, ni se cer mult mai mulți bani pentru orice transfer. Din cauza mediului care ne înconjoară și toate astea…

Și dacă sunt cluburi care își doresc unul dintre jucătorii noștri, trebuie să știe că aceștia nu vor pleca gratis. Trebuie să fie o negociere, o înțelegere între cluburi și apoi vom vedea”, a declarat Guardiola.

Ferran Torres i-a solicitat antrenorului său de la Manchester City, Pep Guardiola, să îl lase să plece din ianuarie, la FC Barcelona.

Din primele informații, se pare că Guardiola nu s-ar opune acestei mutări, în cazul în care între cele două grupări ar exista un acord cu privire la transferul lui Ferran Torres.

ADVERTISEMENT

Ferran Torres, pariul lui Xavi Hernandez

Revenirea pe Nou Camp, în calitate de antrenor, a lui Xavi Hernandez aduce și o nouă politică de transferuri pentru echipa catalană, aflată încă în profundă criză financiară.

Valencianul de 21 de ani, Ferran Torres, este unul dintre pariurile de viitor ale lui Xavi, pentru întărirea liniei de atac.

ADVERTISEMENT

Avantajul în cazul lui Torres este că acesta poate juca atacant de bandă, dar și în care, în calitate de număr 9, are viteză și un simț dezvoltat al golului.

Recent, Mateu Alemany, din conducerea Barcei, s-a aflat la Manchester, iar jurnaliștii spanioli speculează că Torres ar fi fost motivul deplasării sale.

ADVERTISEMENT

Torres are contract cu gruparea de pe Etihad Stadium până în 2025. Dani Olmo, un alt tânăr și talentat jucător, ar fi o altă posibilă țintă pentru Xavi, la Barcelona.

Pep Guardiola nu se opune transferului

Antrenorul celor de la Manchster City, Pep Guardiola, fost jucător la Barcelona, nu s-ar opune plecării lui Ferran Torres, spre clubul catalan.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola condiționează însă această mutare, confrm Mundo Deportivo, de un acord între cele două cluburi.

Zvonurile spun că discuția dintre Ferran și Guardiola ar fi fost una amicală. Jucătorul i-a mulțumit antrenorului pentru încrederea de a-l fi transferat la Manchester City, dar că oportunitatea de a juca la Barcelona este una importantă. La rândul său, Guardiola ar fi replicat că este de înțeles dorința unui jucător de a pleca, dacă îl caută Real Madrid sau Barcelona.

Ferran Torres a ajuns la Manchester City în vara lui 2020, când gruparea britanică a plătit Valenciei suma de 21 de milioane de lire sterline.

Din cauza unor accidentări, Ferran Torres nu a jucat foarte mult pentru Manchester City.

Raheem Sterling, o altă vedetă a celor de la Manchester City, ar fi sub observația celor de la Barcelona, pentru un eventual transfer.

ADVERTISEMENT