Sport

Ferrari l-a refuzat pe Lewis Hamilton! Scuderia italiană merge pe tânărul Charles Leclerc

01.08.2019 | 16:27
Ferrari la refuzat pe Lewis Hamilton Scuderia italiana merge pe tanarul Charles Leclerc

Greu de crezut, dar se mai întâmplă şi aşa. Campionul mondial Lewis Hamilton, care are cinci titluri în palmares, s-a oferit echipei Ferrari pentru a concura în echipamentul roşu începând cu vara lui 2021! Hamilton a spus de mai multe ori în trecut că visează să nu îşi încheie cariera fără a bifat câteva sezoane şi la Ferrari, acolo unde germanul Michael Schumacher a fost regele, fiind şi acum recordmanul mondial, cu şapte titluri în palmares.

Ferrari l-a respins pe Lewis Hamilton. Unde va ajunge britanicul din 2021

Este la prima vedere surpriză ca Ferrari să zică nu celui mai bun pilot din lume la ora actuală, însă, după cum scriu italienii de la Corriere della Sera, Ferrari îşi pune imense speranţe în creşterea în ritm rapid a tânărului pilot monegasc Charles Leclerc, care a arătat la primul sezon în Formula 1 multe lucruri interesante. Ferrari speră ca germanul Sebastien Vettel să îl ajute să crească până în 2020, când cel mai probabil va fi înlocuit cu Daniel Ricciardo.

Lewis Hamilton este un personaj excentric şi toată lumea cunoaşte acest lucru. El vrea să se retragă abia după ce va reuşi să obţină un titlu mai mult, adică opt, decât Michael Schumacher. Are 35 de ani, dar se simte în mare forţă şi anul acesta a devenit o joacă pentru câştigarea unui nou titlu. Însă orgoliul său îl îndeamnă să îşi încerce limitele.

Lewis Hamilton ar urma să plece în 2021 la Red Bull şi Max Verstappen va trece la Mercedes

Ferrari mizează totul pe Charles Leclerc

Cu alte cuvinte, conştient că un mare avantaj asupra celorlaţi piloţi din circuit îl reprezintă şi maşina cu care aleargă, Mercedes având cele mai bine puse la punct monoposturi, vrea ca următoarele succese să le aibă cu un  alt constructor. Are deja un titlu cu Mclaren şi patru cu Mercedes, asta ca să nu îl punem deja la socoteală şi pe el din acest an. Şi vrea să mai câştige cu altă echipă, dar Ferrari, unde îşi dorea să meargă, i-a spus nu.

Şi, atunci, dezvăluie italienii, se pregăteşte un schimb foarte interesant între Mercedes şi Red Bull, începând din 2021. La Red Bull Max Verstappen a devenit numărul 1 şi dacă nu ar fi problemele lui de caracter ar fi fost deja unul dintre primii trei piloţi din circuit. Mercedes ar urma să îl aducă pe Max Verstappen lângă Valtteri Bottas, iar Lewis Hamilton va trece la Red Bull. Ca să vadă dacă poate deveni campion mondial şi cu o treia echipă.