Monopostul Ferrari al lui Michael Schumacher din 2001, vândut pentru o sumă record! Una dintre maşinile legendare ale Formulei 1

Marian Popovici   
in Masini
17/11/2017, 22:14
Monopostul Ferrari al lui Michael Schumacher din 2001, vândut pentru o sumă record! Una dintre maşinile legendare ale Formulei 1

Maşina cu care Michael Schumacher a câştigat titlul mondial în Marele Circ în 2001, a fost vândută cu 7,5 milioane de dolari. Este un record în materie de monoposturi de Formula 1 din era modernă. 

Cu acest monopost, Schumi a reuşit unul dintre cele mai bune stagiuni din cariera sa şi a câştigat al patrulea titlu mondial, din cele şapte pe care le are. În cele 20 de curse în care a fost folosit monopostul F2001, Schumi a reuşit să obţină 10 victorii şi de 13 ori a fost în pole position. 

Estimările depăşite cu 3 milioane de dolari

Monopostul a fost atât de reuşit încât Michael a început şi sezonul 2002 cu această maşină, reuşind victorie în Australia şi pole position Malaezia. Abia de la următoarea cursă, la Interlagos, Schumi a folosit noul model F2002. 

Suma de 7,5 milioane de dolari a depăşit cu aproximativ 3 milioane de dolari estimările specialiştilor de la Sotheby, care susţineau că monopostul se va vinde cu 4,5, maximum 5 milioane de dolari. 

Ştirea MOMENTULUI

Dică nu vrea să mai audă de Alibec! “Am vorbit prea mult”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.