Sport

Festival de penalty-uri în Real Madrid – Celtic! Câte lovituri de la 11 metri a acordat Stephanie Frappart

Partida Real Madrid - Celtic a fost condusă de la centru de Stephanie Frappart, care a devenit prima femeie ce a arbitrat vreodată echipa de seniori a „galacticilor”.
02.11.2022 | 21:32
Festival de penaltyuri in Real Madrid  Celtic Cate lovituri de la 11 metri a acordat Stephanie Frappart
Stephanie Frappart a acordat trei penalty-uri în Real Madrid - Celtic, în ultima etapă a grupelor Champions League. Sursă foto:hepta.ro
ADVERTISEMENT

Real Madrid a jucat în ultima etapă din grupele Champions League pe Santiago Bernabeu cu Celtic. Meciul a fost arbitrat de Stephanie Frappart care a devenit prima femeie ce o arbitrează vreodată pe Real Madrid. De asemenea, arbitrul din Franța va conduce meciuri și la Cupa Mondială din Qatar.

Stephanie Frappart, festival de penalty-uri în prima repriză din Real Madrid – Celtic

Stephanie Frappart a arbitrat-o pentru prima oară în carieră pe Real Madrid. De asemenea, „centralul” din Franța a devenit prima femeie care arbitrează echipa de seniori a „galacticilor”.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 38 de ani, Frappart le-a purtat noroc elevilor lui Ancelotti și nu a avut muncă ușoară în prima repriză a meciului dintre Celtic și Real Madrid.

În decurs de 35 de minute, Frappart a arătat de trei ori spre punctul cu var. Primele două decizii au fost în favoarea campioanei Europei.

ADVERTISEMENT

Stephanie Frappart, la al doilea meci în Champions League

Loviturile de pedeapsă au fost transformate de Luka Modric în minutul 6 și Rodrygo în minutul 21. A treia lovitură de la 11 metri a fost acordată celor de la Celtic.

Scoțienii însă nu au profitat și nu au redus din diferență. Croatul Josip Juranovic a fost ghicit de Thibaut Courtois, iar scoțienii au ratat șansa să marcheze primul gol după 42 de ani în poarta „galacticilor”. Până la urmă campioana Scoției a marcat în minutul 84 prin Jota dintr-o lovitură liberă.

ADVERTISEMENT

Stephanie Frappart nu este la prima experiență în grupele Champions League. Arbitrul din Franța s-a aflat la centru și în partida din 2020 Juventus – Dinamo Kiev, scor 3-0.

Stephanie Frappart, de trei ori cea mai bună femeie arbitru a anului

Cu meciul bifat în 2020, Stephanie Frappart a devenit prima femeie care a arbitrat într-un meci din Champions League. Considerată de mulți cea mai bună femeie arbitru din lume, Stephanie Frappart a obținut alte distincții.

ADVERTISEMENT

A fost desemnată de trei ori cea mai bună femeie arbitru a anului de către Federaţia Internaţională pentru Istoria şi Statistica Fotbalului (IFFHS), în 2019, 2020 şi 2021.

Mai mult decât atât, Frappart a fost prima femeie care a condus un meci din calificările Cupei Mondiale la fotbal și va arbitra la Cupa Mondială din Qatar. De asemenea, Stephanie Frappart a oficiat finala Cupei Franței din sezonul trecut Nice – Nantes, scor 0-1.

ADVERTISEMENT