Life

East European Music Conference are loc la Sibiu. Fondatorul Nightwish, printre participanți

Fondatorul formației Nightwish și managerul de la Dire Strait se alătură unui eveniment cu și despre muzică din România. Cei doi au fost invitați la East European Music Conference.
10.12.2021 | 16:53
East European Music Conference are loc la Sibiu Fondatorul Nightwish printre participanti
Fondatorul Nightwish și managerul Dire Strait, la East European Music Conference. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Asociația Culturală ARTmania a anunțat că 40 de profesioniști de top și personalități din industria muzicală internațională sunt pe lista organizatorilor din Sibiu.

Nume grele din această branșă au fost invitate să participe la un eveniment care se va desfășura în perioada 10 – 11 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții East European Music Conference au ținut să precizeze că manifestarea are loc în mediul online având în vedere condițiile impuse de pandemie.

Fondatorul Nightwish și managerul Dire Strait, la East European Music Conference

Mai exact, evenimentul din Sibiu are drept scop principal o dezbatare care ține de problemele acute ale industriei muzicale. În felul acesta invitații caută răspunsuri.

ADVERTISEMENT

Mai exact, personalitățile românești și internaționale vor oferi expertiză și răspunsuri profesioniștilor din această zonă și operatorilor culturali locali.

Cei interesați vor avea la dispoziție 8 paneluri de discuție cu experți din Europa și din România. În cele două zile vor fi realizate 13 interviuri cu personalități ale industriei muzicale internaționale.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără compozitorul și fondatorul formației Nightwish, Tuomas Holopainen. Interviurile sunt realizare de cunoscutul jurnalist Gunnar Sauermann, de la Metal Hammer Magazine.

De asemenea, Ed Bicknell, manager al Dire Straits și Managing Director al DAMAGE MGMT, este o altă personalitate de pe lista evenimentului online. În plus, organizatorii anunță o serie de show-uri muzicale care vor completa discuțiile.

ADVERTISEMENT

Blockbuster despre viața unui toboșar renumit, la festivalul din Sibiu

Cei prezenți vor avea ocazia să urmărească și un scurt blockbuster, intitulat „A Band Was Born”. Materialul include informații și discuții despre Michal Kaščák, cunoscut ca fondator și director al Festivalului Pohoda din Slovacia.

Așadar, informațiile care vor fi scoase la iveală au mare legătură cu profesia sa, dar și provocările prin care a trecut în industria muzicală.

Totodată, materialul „vorbește” despre trupa punk rock „VBPS” în care artistul muzical în vârstă de 49 de ani este toboșar.

ADVERTISEMENT
Tags: