News

Festivalul Berii a blocat heliportul din Târgu Jiu. Elicopterele SMURD, „exilate” pe un teren de fotbal

Heliportul din Târgu Jiu găzduiește în aceste zile Festivalul Berii, în timp ce elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe un teren de fotbal.
19.08.2023 | 16:51
Festivalul Berii a blocat heliportul din Targu Jiu Elicopterele SMURD exilate pe un teren de fotbal
Heliportul din Târgu Jiu nu poate fi folosit noaptea/ Foto: Inquam Photos - Alex Nicodim
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Târgu Jiu folosesc de vineri heliportul din oraș pentru Festivalul Berii, în timp ce pacienții aduși de urgență la spital sunt preluați de pe un teren de fotbal. Astfel, un elicopter al SMURD a trebuit să aterizeze pe teren chiar în mijlocul unei partide, scrie observatornews.ro.

De joi până duminică, în Târgu Jiu are loc Festivalul Berii, iar primăria a decis că cel mai potrivit loc ar fi tocmai heliportul utilizat de către SMURD pentru a aduce la spital pacienții în stare gravă. În schimb, acum pe heliportul din Târgu Jiu sunt amenajate mese, dozatoare de bere și grătare de care sfârâie micii, precum și scena dedicată concertelor.

ADVERTISEMENT

Cei de la SMURD chiar ar fi avut nevoie de heliport în aceste zile întrucât un elicopter a trebuit să aterizeze pe terenul de fotbal din oraș chiar în timpul unei partide, aducând un pacient de 52 de ani. Medicii care veniseră la stadion să preia pacientul au trebuit să-și facă loc printre jucătorii de fotbal.

„Este un sistem bolnav”

În pofida distracției oferite de primărie, municipalitatea nu pare să-și fi atras simpatia localnicilor. „Dacă domnul primar al oraşului, domnul Romanescu, vede situaţia asta distracţia, a bea şi a mânca, înaintea unei intervenţii urgente este problema dumnealui. Dar nu mi se pare corect aşa ceva”, a spus un locuitor al orașului. Măsura a provocat stupoare și printre turiștii aflați în oraș. „Nu este ok! Este un sistem bolnav”, a exclamat o turistă din Austria.

ADVERTISEMENT

Primăria susține că este ultimul an în care amatorii de mici și bere își vor umple burțile pe heliportul din Târgu Jiu, în timp ce SMURD trebuie să găsească soluții improvizate de a răspunde la urgențe. De la anul, cheful urmează să se mute la marginea orașului.

Începând de anul viitor, evenimentele se vor muta în noul parc de 12,5 hectare din zona Narciselor. Acolo avem un contract care se apropie de finalizare”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Numai că situația heliportului este mai complicată întrucât funcționează de 11 ani doar pe timpul zilei, aterizările nefiind posibile noaptea. Inițial, autoritățile au turnat o placă de beton pe care au numit-o heliport, fără însă să amenajeze și instalațiile de iluminare și semnalizare care să ajute la utilizarea sa pe timpul nopții.

Transferurile intraspitaliceşti se fac cu ajutorul ambulanţei, acolo unde starea pacientului o permite. Dacă nu permite şi se poate aştepta, se aşteaptă până dimineaţa, când poate să aterizeze elicopterul SMURD”, preciza, în ianuarie, Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al serviciului județean de ambulanță.

ADVERTISEMENT

După 11 ani în care heliportul a fost utilizat pe timpul nopții de tinerii care vor să facă drifturi cu mașina, primăria a inițiat finalmente proiectul prin care va fi instalat sistemul de iluminat pentru ca elicopterele SMURD să aterizeze și noaptea.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Mădălina Ghenea le-a aprins imaginaţia fanilor cu ultimul pictorial. Apariţie electrizantă, în costum...
Mădălina Ghenea le-a aprins imaginaţia fanilor cu ultimul pictorial. Apariţie electrizantă, în costum de baie
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Doc, fost concurent Survivor, detalii picante din spatele camerelor. Ce le făcea colegelor...
Doc, fost concurent Survivor, detalii picante din spatele camerelor. Ce le făcea colegelor de competiție
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română