News

Festivalul “Cerbul de Aur” dă peste cap viaţa braşovenilor! Comercianţii, principalii nemulţumiţi: “Turiştii fug de noi. Am pierdut clienţi şi bani!” Video + Galerie Foto

22.08.2019 | 10:53
Festivalul Cerbul de Aur da peste cap viata brasovenilor Comerciantii principalii nemultumiti Turistii fug de noi Am pierdut clienti si bani Video  Galerie Foto

Festivalul “Cerbul de Aur” are loc în perioada 22-25 august 2019 în Piaţa Sfatului din Braşov, iar măsurile organizatorilor au dat peste cap viaţa locuitorilor oraşului de sub Tâmpa. Chiar dacă spectacolul durează doar patru zile, organizatorii au început să muncească la schelele tribunelor şi la scenă de câteva săptămâni bune. FANATIK îţi prezintă nemulţumirile braşovenilor şi cum arată o seară în centrul oraşului, în timp ce sunt susţinute probele de sunet pentru artişti.

Festivalul “Cerbul de Aur”, o povară pentru o parte din braşoveni

Încă din momentul în care organizatorii au anunţat că Braşovul va fi gazda Festivalului “Cerbul de Aur” şi în 2019, patronii restaurantelor din Piaţa Sfatului s-au revoltat. După experienţa nefericită din 2018, când mai multe terase au trebuit să lucreze la capacitate înjumătăţită, cei care deţin localuri în zonă au sperat că va fi schimbat locul de desfăşurare al celebrului festival de muzică. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

La sfârşitul lunii mai, braşovenii au fost chestionaţi dacă locaţia Festivalului “Cerbul de Aur” trebuie mutată, iar peste 90% dintre răspunsuri erau în favoarea schimbării locului de desfăşurare. Doar 9,1% dintre respondenţi au susţinut că festivalul trebuie să fie păstrat în Piaţa Sfatului.

  • 15 ediţii ale Festivalului “Cerbul de Aur” au fost organizate în Piaţa Sfatului

Comercianţii, principalele victime ale Festivalului “Cerbul de Aur”

După montarea scenei şi a tribunelor, toate restaurantele din Piaţa Sfatului au fost nevoite să reducă numărul de mese de pe terase. “Ne-au blocat timp de o lună şi pierdem clienţi şi bani. Turiştii fug de locaţia noastră, în principal din cauza zgomotului. Noi nu am fost niciodată întrebaţi dacă suntem de acord cu ceea ce se întâmplă. Ne-am supus mereu. Seara, când încep repetiţiile, angajaţii noştri nu se mai pot înţelege cu clienţii. Chiar nu putea fi aleasă o altă zonă? Festivalul e emblematic pentru Braşov şi nu vrem să plece de aici, dar trebuie schimbată locaţia. Sunt atâtea variante”, a declarat unul dintre patronii restaurantelor din Piaţa Sfatului pentru FANATIK.

“Acum două luni era totul foarte bine. Turiştii veneau în număr mare şi terasa era plină. De când au început să pună scena, e nebunie. Acum e mai bine, dar săptămânile trecut a fost haos aici. Toţi se plâng de ceea ce se întâmplă. Servim la mai puţin de jumătate din mesele pe care le aveam în mod normal”, a precizat un ospătar al unei terase din Piaţa Sfatului pentru FANATIK.

  • 70,5% din locuitorii Braşovului sunt nemulţumiţi de locul în care se desfăşoară “Cerbul de Aur”

“Cerbul de Aur”, la ediţia cu numărul 19. Ce nume mari au cântat la Braşov

Festivalul “Cerbul de Aur” este la ediţia cu numărul 19, după ce şi-a făcut debutul în 1968, la Teatrul Dramatic din Braşov. Timp de 21 de ani, între 1971 şi 1992, festivalul nu a fost organizat, ediţia a cincea, din urmă cu 27 de ani fiind prima în locaţia actuală, Piaţa Sfatului. Cu mici întreruperi, între 1997-2001 şi 2005-2008, “Cerbul de Aur” a strâns 11 ediţii. După ediţia din 2009, festivalul a luat o pauză de nouă ani, fiind reluat în 2018.

De-a lungul timpului, pe scena “Cerbului de Aur” au cântat Julio Iglesias, Dan Spătaru, Gică Petrescu, Anda Călugăreanu, Mihaela Mihai, Dalida Corina Chiriac, Patricia Kaas, Kylie Minogue, Holograf, Ray Charles, Loredana Grozea, Tom Jones, Ricky Martin, Pink, James Blunt sau Nicole Scherzinger.

Cine va cânta la “Cerbul de Aur” 2019. Emeli Sande, marele nume de pe afiş

Festivalul “Cerbul de Aur” 2019 va debuta joi, 22 august, şi 12 artişti din întreaga lume se vor duela pentru marele trofeu. În plus, pe scena din Piaţa Sfatului vor mai cânta Ştefan Bănică Jr., Irina Rimes, Emeli Sande, Ronan Keating şi Corina Chiriac. Pe 22 şi 23 august vor avea loc cele două seri de concurs, urmând ca trofeul să fie decernat pe 24 august. Seara de 25 august va fi dedicată folclorului, iar printre invitaţi se numără Irina Loghin, Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu sau Benone Sinulescu.

  • 1.300.000 de euro au fost alocaţi din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 pentru “Cerbul de Aur”
  • 110.000 de euro este suma alocată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru “Cerbul de Aur”

Cei 12 artişti care se vor lupta pentru “Cerbul de Aur”

  1. Syuzanna Melqonyan (Armenia)
  2. Sara De Blue (Austria)
  3. Tamara (Georgia)
  4. Monika Marija (Lituania)
  5. Anna Odobescu (Moldova)
  6. Florin Răduță (România)
  7. Alfie Arcuri (Australia)
  8. Cynthia Verazie (Cipru)
  9. Veronica Liberati (Italia)
  10. Eliza G (Italia)
  11. Ralfs Eilands (Letonia)
  12. Renate (România)
Tags: