News

Festivalul Neversea, oficial anulat. Ce se întâmplă cu celelalte evenimente ale verii

02.06.2020 | 15:54
Festivalul Neversea oficial anulat Ce se intampla cu celelalte evenimente ale verii
Festivalul Neversea, oficial anulat. Ce se întâmplă cu celelalte evenimente ale verii. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Organizatorii celui mai așteptat festival de muzică de la malul Mării Negre, Neversea, au anunțat oficial că ediția de anul acesta a fost anulată din cauza pandemiei. De asemenea, organizatorii celorlalte evenimente din vara aceasta au transmis ce va întâmplă cu edițiile lor, dar și cu cei care și-au achiziționat bilete.

A treia ediție Neversea, anulată oficială din cauza virusului

Cele mai mari festivaluri programate pentru sezonul estival de anul acesta au fost anulate și reprogramate pentru anul 2021, anunțul fiind făcut chiar de organizatori. Printre festivalurile verii amânate pentru anul viitor din cauza virusului din China se numără Neversea și UNTOLD, organizatorii declarând că aceasta este cea mai bună decizie.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, dar și după ce Ministrul Culturii a dat o nouă lege în acest sens. Așa se face că, până la data de 31 august anul curent sunt interzise evenimentele artistice cu peste 1.000 de participanți.

„Din păcate, acest an a venit cu o provocare care ne-a prins pe toți nepregătiți. Pandemia de COVID-19 a creat multă incertitudine, dar ne-am menținut optimismul și am sperat că lucrurile vor reveni la normal până în august / iulie și că ne vom putea revedea cu voi, cei pe care îi iubim, vara aceasta”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Neversea și UNTOLD, anulate din cauza pandemiei. Anunțul făcut de organizatori

„Totodată, prioritatea noastră a fost și va fi mereu sănătatea, siguranța și starea de bine a voastră, eroii noștri UNTOLD/ visătorii noștri de la NEVERSEA, echipa noastră, partenerii noștri și toți cei implicați în povestea UNTOLD/ NEVERSEA. 

Am rugat autoritățile să ne anunțe, cât de repede posibil, dacă ni se va permite sau nu să organizăm festivalul anul acesta, observând că în majoritatea țărilor europene afectate de pandemie evenimentele din perioada verii au fost anulate în urma unor decizii guvernamentale.

ADVERTISEMENT

Cu toată incertitudinea care există în industria evenimentelor din România, având în continuare condiții stricte în care oamenii pot lucra împreună și, mai ales, pe fondul unui proiect de lege recent emis de Ministerul Culturii, dar care încă nu a fost aprobat, care interzice evenimentele cu peste 1000 de participanți până la 31 august 2020, credem cu tărie că trebuie să fim responsabili și să luăm o decizie finală, aducând claritate tuturor celor care așteptați vești despre evenimentele din vară. (…)

Cu inimile frânte, dar cu certitudinea că e decizia corectă în contextul siguranței tuturor, trebuie să vă informăm că vom amâna ediția de anul acesta a UNTOLD/Neversea pentru 2021”, au mai scris în mediul online reprezentanții celor două mari festivaluri din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu celelalte evenimente programate pentru vara lui 2020

Din păcate, Neversea și UNTOLD nu sunt singurele festivaluri de la noi din țară care au fost anulate din cauza pandemiei care a pus stăpânire pe întreaga lume. Electric Castle şi Jazz in the Park din judeţul Cluj, au fost de asemenea, amânate pentru anul viitor.

„În ultimii 7 ani, am construit, cu fiecare ediţie, o lume în care putem fi liberi şi de care să ne putem bucura cu toţii în siguranţă. Anul acesta, până în ultimul moment, am încercat să găsim un scenariu ideal care ne-ar fi putut permite să ne revedem la castel. 

Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranţă şi sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricţiile de călătorie pentru perioada următoare şi alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experienţa mult aşteptată.

Nici de la autorităţi nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situaţia festivalului”, au scris pe pagina de Facebook organizatorii Electric Castel cu câteva ore în urmă.

Și cea de-a opta ediție a festivalului Jazz in the Park care trebuia să se desfăşoare în perioada 25 – 28 iunie, în parcul Central din Cluj-Napoca, a fost amânată. Organizatorii deja au stabilit datele pentru 2021, așadar festivalul de muzică va avea loc în perioada 24 – 27 iunie.

„Din păcate, chiar dacă lucrurile par să se relaxeze în momentul de față, nu e oportun să continuăm cu planurile de festival anul ăsta. Nici pentru luna aceasta, așa cum era stabilit inițial, nici pentru septembrie”, au transmis reprezentanții festivalului de muzică din Cluj-Napoca, tot pe Facebook.

Ce se întâmplă cu cei care și-au achiziționate bilete pentru festivaluri

Concret, toate festivalurile care erau programate pentru vara aceasta au fost reprogramate pentru anul viitor, persoanele care și-au achiziționat până la această oră bilete putându-le folosi în cadrul edițiilor din 2021.

În caz contrar, cei care nu mai doresc să participe au posibilitatea de a transfera biletele/permisele sau pot primi în schimb un voucher.

În plus, în momentul în care vor fi anunțate noile date ale evenimentelor, cumpărătorii vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a alege dacă le păstrează sau cer rambursarea lor.

ADVERTISEMENT