News

Festivalurile Untold și Electric Castel, anulate în 2020. Ce se întâmplă cu biletele deja cumpărate

19.05.2020 | 18:56
Festivalurile Untold si Electric Castel anulate in 2020 Ce se intampla cu biletele deja cumparate
ADVERTISEMENT

Festivalurile Untold și Electric Castel au fost oficial anulate în 2020, după ce organizatorii au cerut Guvernului să interzică evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane.

Festivalurile Untold și Electric Castel, anulate în 2020

Conform Mediafax, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat anularea în 2020 a două dintre cele mai importante festivaluri din țara noastră, Untold și Electric Castle.

ADVERTISEMENT

”Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunțăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimente”, a declarat ministrul.

Bogdan Gheorghiu a precizat că este vorba despre evenimente cu peste 1.000 de persoane și care urmau să aibă loc până la 1 septembrie, iar decizia îi va ajuta pe organizatori să rezilieze contractele semnate deja.

ADVERTISEMENT

Biletele ar putea fi transformate în vouchere

Ministrul Culturii a mai menționat că cei care au cumpărat deja biletele nu vor primi banii înapoi, ci se vor căuta soluții. Un a dintre ele ar fi ca tichetele să-și păstreze valabilitatea pentru următorul spectacol.

”Dacă respectivul nu dorește să meargă la următorul spectacol, se analizează posibilitatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un al eveniment cultural”, a spus Gheorghiu.

ADVERTISEMENT

De 1 Mai, Untold, unul dintre cele mai așteptate festivaluri, a înregistrat o premieră. Acesta s-a mutat în casele tuturor românilor, alături de cei mai mari DJ ai momentului, reuniți într-un show unic, OVERNIGHT, transmis live de Protv.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-au întânit cu reprezentanții teatrelor și au stabilit spectacolele în aer liber ar putea să înceapă să fie organizate din 15 iunie, la fel ca și reprezentațiile de stand-up comedy.

ADVERTISEMENT

Pentru prima etapă este luată în calcul varianta ca la aceste spectacole în aer liber să participe 300, până la 500 de spectatori, fără a fi stabilită o limită maximă la acest moment.

ADVERTISEMENT