Fotbal international

Festivitate superbă de închidere. Ronaldinho şi Will Smith, printre protagonişti. Galerie foto

15.07.2018 | 18:44
Festivitate superba de inchidere Ronaldinho si Will Smith printre protagonisti Galerie foto
ADVERTISEMENT

Ceremonia de închidere a finalei Campionatului Mondial din Rusia a fost una de excepţie, cu mai multe momente artistice impresionante. Printre cei care au fost protagonişti s-au numărat artiştii Will Smith, Nicky Jam şi Era Estrafi, dar şi superstarul brazilian Ronaldinho.

Fostul campion mondial cu Brazilia din 2002 a venit la Moscova în calitatea de ambasador al FIFA pentru legendele Mondialului şi a jonglat cu mingea pentru a face pe plac celor peste 75.000 de spectatori care au umplut arena Lujniki până la refuz. Trofeul a fost adus pe teren de fostul căpitan al campioanei de la mondialul precedent, Philipp Lahm. Germanul a păşit pe gazon alături de superbul model rus Natalia Vodianova. Înaintea startului partidei, Will Smith, Nicky Jam şi Era Estrefi au interpretat melodia oficială a turneului din Rusia. Pe gazon au mai concertat DJ Smash şi Aida Garfulina. Pentru festivitatea dinaintea finalei au fost voluntari peste 800 de oameni.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Putin, înainte de festivitatea de închidere la CM 2018

Înaintea finalei, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a mulţumit personal preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, pe scena teatrului Balşoi din Moscova, pentru încrederea arătată Rusiei de a organiza Cupa Mondială de fotbal din 2018.

“Sper că ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor şi am justificat suportul primit în organizarea turneului final. Mulţumesc pentru încrederea arătată Rusiei ca ţară care îşi ţine cuvântul dat, care îşi respectă partenerii şi care susţine spiritul şi principiile sportului”, a spus Putin, după ce Infantino afirmase că turneul final din Rusia a fost organizat la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Rusia a alocat în acest an peste 11 miliarde dolari pentru pregătirea în cele mai bune condiţii a turneului final, cei mai mulţi bani îndreptându-se spre construirea sau refacerea numeroaselor facilităţi sportive.