News

Întâmplare jenantă la un spital din Chișinău. Fețele medicilor au fost acoperite cu măști în Photoshop

Situație de-a dreptul jenantă semnalată în debutul acestui an, la Chișinău. Pe fețele unor medici participanți la un eveniment au apărut măști de protecție puse din Photoshop.
11.01.2022 | 21:12
Intamplare jenanta la un spital din Chisinau Fetele medicilor au fost acoperite cu masti in Photoshop
ADVERTISEMENT

Mai multe cadre medicale s-au prezentat fără măști de protecție la un eveniment organizat la Spitalul Clinic Municipal de Copii ”V. Ignatenco” din Chișinău.

În fotografiile care au fost postate pe Facebook, administrația a decis să le acopere fețele cu măști ilustrate în Photoshop.

ADVERTISEMENT

Medicii au avut parte de o editare catastrofală, din care s-a dedus ușor faptul că măștile lor nu sunt reale, iar presa a fost pe fază și a salvat imaginile, înainte de a fi șterse de pe site-ul de socializare.

Mai mulți medici au venit fără măști la un eveniment, în Chișinău. În pozele din online le-au fost adăugate prin Photoshop

Pe 2 ianuarie, Spitalul Clinic Municipal de Copii ”V. Ignatenco” a aniversat 36 de ani de la fondarea instituției. A fost organizat astfel un eveniment la care au participat mai mulți medici.

ADVERTISEMENT

Aceștia au fost felicitați de către directorul instituției, Alexandru Holostenco. Imaginile au fost publicate pe 10 ianuarie pe pagina de Facebook a spitalului.

Jurnaliștii de peste Prut au surprins o serie de detalii ciudate la fețele medicilor. O parte dintre aceștia nu aveau măști de protecție reale. În pozele urcate pe Facebook se observa cum măștile au fost desenate în Photoshop.

ADVERTISEMENT

După ce au realizat gafa imensă, cei care administrează pagina de socializare a unității medicale au șters imediat fotografiile, scrie publicația News Maker.

În mediul online, oamenii s-au declarat revoltați de faptul că tocmai medicii nu respectă măsurile de protecție pe care le recomandă oamenilor de rând.

ADVERTISEMENT

Conducerea spitalului își cere scuze

Abia marți, 11 ianuarie, Spitalul de Copii din Chișinău a comentat fotografiile Photoshopate care au apărut pe pagina de Facebook a instituției. Administrația unității și-a cerut scuze pentru incident.

”Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook comunică următoarele.

Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa. Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist”, se arată într-un comunicat.

Caz similar petrecut și în România, la Suceava

Un caz similar s-a petrecut în primăvara anului trecut și în România, la Suceava. Pentru a ascunde faptul că un profesor nu purta mască la un eveniment, pe fața acestuia a fost “desenată” o mască de protecție virtuală.

După ce imaginea a devenit virală în presă, cei de la IPJ, care au trimis poza către presă, pentru promovarea evenimentului, au venit cu o reacție oficială în care regretă întâmplarea. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT