Simona Halep

Fețele Simonei Halep! Cum s-a schimbat jocul româncei pe parcursul înfrângerii cu Pliskova

01.11.2019 | 17:24
Fetele Simonei Halep Cum sa schimbat jocul romancei pe parcursul infrangerii cu Pliskova
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost învinsă în ultima partidă din grupa violet, de Karolina Pliskova, scor 0-6, 6-2, 4-6. Este un rezultat care duce la eliminarea româncei de la această ediție a Turneului Campioanelor și astfel ea își încheie sezonul 2019. A fost un meci care a fost ca un scurt rezumat a ceea ce a însemnat acest sezon 2019 pentru Halep.

Simona a început meciul groaznic. Câteva puncte disputate din startul jocului au mers toate în contul Pliskovei, iar românca nu și-a mai revenit după acest șoc. A pierdut game după game, dominată de loviturile năprasnice ale cehoaicei și sufocată de propriile probleme la serviciu. În special doiul, care a fost o invitație pentru tirul adversarei sale.

ADVERTISEMENT

Cele două intervenții ale lui Darren Cahill. A liniștit-o pe Simona după setul unu, a certat-o în decisiv

La finalul unui set cu zero realizări și zero game-uri în contul Simonei Halep, Darren Cahill a intrat pe teren și a încercat să schimbe ceva. Românca părea deja resemnată, cu privirea căzută în pământ. Australianul a început să explice aspecte tactice. I-a cerut să facă un pas în spate, în special la serviciu, pentru a încerca astfel să lungească un pic punctele. Să nu mai forțeze la retur. A cerut mai multă atenție la primul serviciu, dar și ceva mai multă răbdare.

Cu privirea în gol, Simona lăsa impresia că lasă cuvintele să treacă pe lângă ea. Dar încă de la startul doi pune în practică tot ce i-a transmis antrenorul. Ca o mașinărie. Jocul s-a întors imediat! Simona era peste tot pe teren, Pliskova nu mai găsea replică. Deși serviciul doi încă nu intra, românca a reparat primul, iar punctele s-au lungit și s-au îndreptat spre Simona. Culmea, Simona închide setul doi chiar cu un as din acel problematic serviciu doi. Toate motivele să visăm la semifinale.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, fără energie în decisiv! Trădată de serviciu și de fileu

Trendul a continuat și în startul setului secund, a făcut 2-0, dar căderea a venit la fel de brusc cum a venit și ascensiunea din setul doi. Simona a pierdut trei game-uri la rând, moment în care Darren Cahill a intrat din nou pe teren pentru a salva situația. A ales o abordare total diferită.

Australianul a certat-o pe Simona pentru atitudinea din cele trei game-uri pierdute în decisiv și i-a cerut să schimbe acest aspect. O intervenție suprinzătoare, care probabil trebuia să îi ofere Simonei ceva adrenalină, care să compenseze faptul că Simona era total lipsită de energie.

ADVERTISEMENT

Inițial, intervenția lui Cahill nu a dat roade. S-a făcut repede 5-2, iar meciul părea ca și terminat. Dar Simona a muncit, cu atenție, cu puținele ei resurse de energie. A făcut două game-uri la rând și a servit pentru a trimite decisivul în prelungiri. Dar a fost din nou trădată de serviciu, dar și de fileu, care la ultimul punct al partidei a așezat mingea într-un loc inaccesibil din terenul Simonei. Final trist pentru un sezon în care trăim cu senzația că Simona a reușit mai puțin decât am fi sperat, dar apoi ne aducem aminte că Simona a scris istorie la Wimbledon. Așa că încheiem anul cu un zâmbet și cu speranțe pentru sezonul viitor, alături de inspiratul Darren Cahill.