ADVERTISEMENT
News

Fetiţă de 10 ani, muşcată de un câine fără stăpân. Instanţa a decis că va primi daune de 17.000 de euro

O fetiţă de 10 ani va primi daune morale după ce a fost muşcată de un câine fără stăpân. Tribunalul Sibiu a decis că municipiul Mediaş trebuie să plătească suma de 17 mii de euro.
Autor: Robert Cristea | 17.05.2021 | 17:02
Fetiţă de 10 ani, muşcată de un câine fără stăpân. Instanţa a decis că va primi daune de 17.000 de euro
Fetiţă de 10 ani, muşcată de un câine fără stăpân. Instanţa a decis că va primi daune de 17.000 de euro

Anunţul privind finalizarea pe fond a procesului a fost făcut luni, 17 mai, print-un comunicat de presă, de către Asociaţia Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică.

ADVERTISEMENT

Incidentul tragic a avut loc în iunie 2019. Atunci, fetița a fost muşcată de un câine în apropierea blocului în care locuieşte familia sa.

Decizie inedită luată de tribunalul din Sibiu. O fetiţă a primit daune morale după ce a fost mușscată de un câine fără stăpân

„17000 de euro daune obţinute pentru copilul si familia ei care au trecut prin momente teribile: copilul a fost muşcat, iar mama a pierdut sarcina de 20 de săptămâni din cauza şocului suferit.

Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciun moment răspunderea încercând să dea vina pe părinţi pentru incident”, a transmis IREC.

ADVERTISEMENT

Completul de la Tribunalul Sibiu a decis să primarul municipiului Mediaş, care a fost reclamat alături de unitatea administrativ teritorială, este „persoană fără calitate procesuală pasivă”, conform News.ro.

În concluzie, soluţia a fost pronunţată doar raportat la unitatea administrativ teritorială municipiul Mediaş.

Asociaţia Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică anunţă că „va face toate eforturile ca la apel să tragă la răspundere directă şi personală primarul municipiului Mediaş”.

ADVERTISEMENT

„Orice cetăţean al ţării ar trebui să ştie că pentru astfel de lucruri este răspunzătoare şi instituţia Primarului, acesta având o răspundere directă şi personală privind funcţionarea corespunzătoare a serviciilor publice locale, intre care se afla si ecarisajul.

Practic, Decizia nr. 1054 din 4 iunie 2020, pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, publicată în în Buletinul Casaţiei nr. 1/2020, pag. 67-79 stabileşte un precedent judiciar important referitor la răspunderea instituţiei Primarului care este responsabilă pentru activitatea serviciilor publice din subordine, prin urmare în orice situaţie în care un serviciu public nu funcţionează corespunzător, primarul răspunde alături de Unitatea administrativ teritorială”, transmit oficialii Asociaţiei.

ADVERTISEMENT

Fetiţa şi familia sa au fost reprezentate în instanţă de către o avocată care a trecut prin ceva similar. Copilul avocatei a fost la rândul său atacat de un câine comunitar.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!