News

Fetiță de 12 ani din Covasna, însărcinată după o relație de amor cu un tânăr cu 9 ani mai mare

15.11.2019 | 20:13
Fetita de 12 ani din Covasna insarcinata dupa o relatie de amor cu un tanar cu 9 ani mai mare
Fetiță de 12 ani din Covasna însărcinată. Sursa foto: ziuanews.ro
ADVERTISEMENT

O fetiță de doar 12 ani din Covasna a rămas însărcinată! Copila s-a iubit cu un tânăr de 21 de ani, iar relația a durat mai bine de șapte luni! Acum, amorezul este cercetat de procurori, la fel ca mama fetei! Femeia este acuzată că toată relația de amor a avut loc sub atenta sa …îndrumare!

Fetiță de 12 ani din Covasna însărcinată

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, un tânăr în vârstă de 21 de ani, cercetat de anchetatori sub control judiciar, a fost trimis în judecată sub acuzația de act sexual cu un minor în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Șocant este și faptul că mama fetiței de 12 ani știa de relația pe care fiica sa o avea cu tănărul respectiv, ba, mai mult, procurorii o acuză de complicitate la act sexual cu un minor şi violenţă în familie. Femeia l-a ajutat pe tânărului de 21 de ani să aibă raporturi sexuale cu fiica ei.

Unul din zece copii are o mamă adolescentă, în România

Mama copilei este cercetată și pentru faptul că în martie și-a bătut atât de tare fiica încât a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri medicale. România se află, potrivit unui studiu Eurostat din 2019, pe primul loc în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul adolescentelor şi pe ultimul loc în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul femeilor de peste 40 de ani.

ADVERTISEMENT

România se află, potrivit unui studiu Eurostat realizat în 2019, pe primul loc în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul adolescentelor. Procentul la nivel naţional este de 12,3%, mult peste media europeană, de 4%. În ţara noastră, unul din zece copii are o mamă adolescentă, situaţie regăsită şi la nivelul Bulgariei, unde rata minorelor devenite mame atinge un procent de 11,9%.

Bulgaria şi România sunt urmate de ţări precum Ungaria, cu 9%, Slovacia, cu 8,4% şi Letonia, cu 5,5%. La polul opus al clasamentului se află ţări precum Italia, Olanda şi Slovenia, unde procentul adolescentelor devenit mame scade sub 2%.

ADVERTISEMENT
Tags: