News

Fetiță de 3 ani cu COVID-19, internată în stare gravă. Alți 10 copii sunt suspecți de infectare

22.08.2020 | 14:17
Fetita de 3 ani cu COVID19 internata in stare grava Alti 10 copii sunt suspecti de infectare
ADVERTISEMENT

O fetiță de 3 ani din orașul Băilești (jud. Dolj) se află în stare gravă, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Fetița locuiește într-o gospodărie împreună cu alți 10 copii, scrie Digi24.ro.

Copilul a început să se simtă rău de vineri, iar părinții au dus-o la spitalul din Băilești. Medicii de acolo au constatat că fetița avea simptom caracteristice infectării cu SARS-CoV-2, așa că au luat decizia să o testeze pentru coronavirus

ADVERTISEMENT

Rezultatul testului a fost pozitiv, iar între timp starea copilului s-a deteriorat astfel că a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

O gospodărie cu mai multe familii, în care trăiesc 11 copii

Autoritățile au început ancheta epidemiologică, la locuința respectivă unde există riscul apariției unui focar deoarece este o gospodărie mare în care locuiesc mai multe familii. Astfel, doar numărul copiilor din gospodărie este de nu mai puțin de 11.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că fetița a luat virusul de la câteva rude care au venit din Italia în urmă cu două săptămâni.

Primăria din Băilești le-a cerut locuitorilor urbei să respecte măsurile de siguranță pentru ca boala să nu se extindă și mai mult în oraș.

ADVERTISEMENT

Este nevoie ca fiecare dintre noi, să respecte măsurile impuse, sa înţeleagă obligaţia de a respecta atat legea, cât şi comunitatea noastră.  În această perioadă, fiecare dintre noi trebuie să respecte toate măsurile pe care atât autorităţile publice centrale, cât şi locale le-au recomandat sau le-au impus, cu privire la combaterea şi răspândirea Covid-19. Au existat şi vor mai exista cazuri în care sunt implicaţi cetăţeni, care dacă nu se gândesc la sănătatea lor, nu se gândesc nici la faptul că ar putea pune în pericol sănătatea întregii comunităţi. Suntem convinşi că numai împreună putem trece cu bine şi peste această perioadă destul de grea”, se spune pe pagina de Facebook a primăriei din Băilești.

La raportarea de sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 37 de decese asociate COVID-19, iar alte 1.189 de persoane au fost diagnosticate cu această boală.

ADVERTISEMENT