News

Fetița de 5 ani care a trecut printr-un transplant de ficat a murit. Medicii au anunţat că Rebeca nu a avut nici boala Wilson. Update

Veste neagră anunțată miercuri de reprezentanții Institutului Clinic Fundeni. Rebeca, fetița de 5 ani despre care s-a spus că ar avea Wilson, a murit, din cauza complicațiilor apărute după transplantul de ficat.
18.05.2022 | 17:59
Fetita de 5 ani care a trecut printrun transplant de ficat a murit Medicii au anuntat ca Rebeca nu a avut nici boala Wilson Update
În ciuda eforturiloe depuse de medici, organismul Rebecăi a cedat. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT
18-05-2022
14:59

Medicii au anunţat că Rebeca nu a avut nici boala Wilson

Medicii care au efectuat intervenția chirurgicală în cazul Rebecăi, fetița de 5 ani care a fost suspectă inițial de hepatită de cauză necunoscută, au venit cu noi informații despre cauzele decesului micuței.

Astfel, se pare că această nu a suferit nici de boala Wilson așa cum s-a spus inițial, ci de ciroză.

”Pacienta era în stare foarte gravă. Evoluția a fost nefavorabilă după operație. În primele zile au fost evoluții spre ameliorare, a fost și detubată.

Apoi, din ziua a 10-a situația s-a înrăutățit, a necesitat reintubarea și apoi o nouă intervenție.

La această intervenție am constatat că sudurile la nivelul țesuturilor erau desfăcute, ceea ce înseamnă că această fetiță avea un proces de cicatrizare inexistent”, a spus un medic de la Institutul Clinic Fundeni.

18-05-2022
10:52

Rebeca a murit marți seara, la ora 20:40

Conform informațiilor medicilor care au îngrijit-o, organismul Rebecăi a fost prea slăbit pentru a mai putea fi salvată.

Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, se arată în comunicatul Institutului Clinic Fundeni.

Marți, reprezentanții Institutul Clinic Fundeni transmiteau că fetița de 5 ani era într-o stare critică. Din cauza complicațiilor apărute după transplantul de ficat, medicii au fost nevoiți s-o opereze din nou pe micuță.

Din nefericire, transplantul de ficat n-a avut succes

Conform surselor FANATIK, organismul fetiței, foarte slăbit în urma bolii de care suferea, a cedat pe fondul multiplelor complicații apărute după transplantul de ficat.

ADVERTISEMENT

În prima zi după reintervenția chirurgicală, starea fetiței transplantate se menține extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susținute de terapie intensivă”, se arăta în comunicatul remis marți pe site-ul Institutului Clinic Fundeni.

Rebeca a suferit mai multe complicații și a avut nevoie de mai multe intervenții post-transplant, iar imunitatea ei era scăzută. Totodată, copila a avut insuficiență multiplă de organe.

ADVERTISEMENT

Amintim că despre Rebeca s-a spus inițial că are hepatita misterioasă. Ulterior s-a descoperit că are boala Wilson. Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu informații suplimentare.

Ce transmiteau medicii luni

Primele semne despre înrăutățirea stării de sănătate a fetiței au apărut încă de vineri, 13 mai. ”După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical, identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment, starea fetitei este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, anunțau luni reprezentanții ICF.

Amintim că Rebeca a fost supusă unui transplant de ficat la 30 aprilie. A fost o intervenție chirurgicală foarte dificilă și care nu a mai fost făcută în România din 2014. După patru ore și jumătate, chirurgii care s-au ocupat de operație prezentau primele concluzii.

ADVERTISEMENT

Urmează să vedem în perioada următoare dacă organismul fetiţei acceptă acest ficat, pentru că există şi situaţii în care poate să fie o non funcţie primara sau alte complciatii. Să sperăm că nu va fi cazul, pentru că tehnic a decurs foarte bine”, declara prof. dr. Vlad Brașoveanu, șef secție Transplant Hepatic al IC Fundeni.

 

ADVERTISEMENT
Tags: