News

Fetiță de 6 ani, spulberată pe o trecere de pietoni de o trotinetă electrică. Adolescentul a fugit de la locul accidentului

O fetiță în vârstă de 6 ani a fost acroșată de o trotinetă electrică în Piatra Neamț, condusă de un adolescent de 16 ani care a fugit de la locul faptei, însă a fost prins.
11.06.2024 | 16:32
Fetita de 6 ani spulberata pe o trecere de pietoni de o trotineta electrica Adolescentul a fugit de la locul accidentului
Fetiță de 6 ani, spulberată pe o trecere de pietoni de o trotinetă electrică. Adolescentul a fugit de la locul accidentului
ADVERTISEMENT

Cea care a raportat cazul la Poliție a fost mama fetei. Fetița a fost lovită în plin de tricicletă în moment ce traversa strada, iar minorul de 16 ani s-a speriat și a fugit de la locul faptei. Astfel de incidente sunt tot mai dese în România și în alte țări din Uniunea Europeană, unde trotinetele electrice sunt pe toate trotuarele, fără nicio reglementare în teorie.

Fetiță de 6 ani, spulberată pe o trecere de pietoni de o trotinetă electrică

Desigur, în practică Guvernul a introdus așa zise reglementări în ceea ce privește circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice, doar că nimeni nu le respectă. Astfel, cei care conduc o trotinetă electrică cu baterie nu mai au voie pe trotuare și trebuie să circule pe pista de biciclete, acolo unde există. Mai mult, producătorii de trotinete nu au voie să vândă astfel de vehicule care depășesc o anumită viteză, considerată periculoasă, conform Știri de Neamț.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, trotuarele din marile orașe sunt împânzite de trotinetiști care nu respectă nicio regulă și sunt un adevărat pericol pentru pietoni, chiar pe trotuare. Alte orașe europene, cum ar fi Parisul, au interzis aceste trotinete electrice tocmai pentru că populația se săturase de astfel de incidente, tot mai dese.

”La data de 10 iunie a.c., orele 08:50, polițiștii din cadrul Biroul Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că, la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț s-a prezentat o persoană reclamând că fetița ei, în vârstă de 6 ani, în timp ce se deplasa pe strada Gavril Galinescu, din Piatra-Neamț, a fost acroșată de o trotinetă electrică.

ADVERTISEMENT

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, în jurul orei 07:40, în timp ce o persoană se deplasa pe trotinetă electrică, pe strada Gavril Galinescu, ar fi acroșat-o pe minora în cauză, care traversa strada”, a transmis Poliția Piatra-Neamț. Între timp, copila a fost transportată la spitalul de urgență din localitate unde a primit îngrijiri medicale.

Tot mai multe accidente cauzate de conducătorii de trotinete electrice

”Urmare a activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, a fost identificat autorul accidentului rutier, un minor, în vârstă de 16 ani, din localitatea Negrești. Polițiștii continuă cercetările, în cadrul unui doar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Conform legii pe care nu o respectă nimeni, trotinetistul este obligat să circule doar pe pista de bicicletă, dacă aceasta există. Mai mult, acesta are interzis să circule cu trotineta electrică pe trotuar și trebuie să aibă asupra sa mereu un act de identitate. Tot în lege scrie că trotinetistul trebuie să conducă trotineta electrică pe un singur rând, când se află pe un drum public și nu are voie să se urce pe trotinetă dacă este beat sau drogat.

Iubitorii de trotinete nu au voie, de asemenea, să circule cu trotineta electrică pe un carosabil acoperit cu polei, zăpadă sau gheață, dar nici să circule ”cu trotineta electrică dacă nu menține contactul cu solul”, adică nu are voie să facă acrobații și giumbușlucuri de adolescent teribilist. Mai mult, conducătorul de trotinetă poate să schimbe direcția de mers doar prin deplasarea sa pe lângă trotinetă.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în România erau fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu față de 2022, când au fost raportate 75 de astfel de accidente. În total au murit 8 persoane, 131 au fost grav rănite și alte 5 au fost rănite ușor. Cu siguranță cel mai faimos caz de conducător de trotinete care a făcut accident este fostul lider USR Dan Barna.

ADVERTISEMENT
Tags: