News

Fetiță de 8 ani din Anglia răpusă de cancer, la 3 luni după depistare. Un simptom banal a prevestit tragedia

23.02.2021 | 19:36
Fetita de 8 ani din Anglia rapusa de cancer la 3 luni dupa depistare Un simptom banal a prevestit tragedia
ADVERTISEMENT

O fetiță de doar 8 ani din Anglia a murit de cancer, la doar trei luni de zile după ce a fost depistată cu această boală necruțătoare.

Pe numele ei Amelia Davies, copila care locuia alături de familia sa în Darlington, lângă Durham, a început să se plângă de dureri de stomac și de probleme cu constipația în august 2020, scrie presa britanică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceasta avea să fie diagnosticată cu neuroblastom în noiembrie 2020, iar apoi, la trei luni distanță, pe 25 ianuarie, a încetat din viață în mod tragic.

Fetiță de 8 ani din Marea Britanie, răpusă cancer, la 3 luni după depistare

Mama Ameliei, Rhiannon Davies, în vârstă de 25 de ani, a povestit cum fetița să sufere de dureri de stomac și constipație în august 2020. După aceste simptome banale, a venit o veste ca un trăsnet pentru familia britanică.

ADVERTISEMENT

După diferite teste efectuate în Regat, Amelia a fost diagnosticată cu neuroblastom pe date de 30 octombrie 2020.

Apoi, în ciuda faptului că tratamentul mergea bine, Amelia a murit tragic în ianuarie, lăsându-i pe părinții ei, Rhiannon și Danny Hill, devastați de durere, scrie The Mirror.

ADVERTISEMENT

În ciuda durerii fără margini pe care o trăiește după decesul fiicei lor, familia din Marea Britanie este hotărâtă să facă populația să conștientizeze pericolul la care sunt supuși copiii, încă de la vârste fragede, din cauza acestei maladii.

”Ceea ce mă sperie cel mai mult este că nu avea umflături, astfel încât singurele sale simptome erau constipația și durerile de stomac. Acestea sunt ceva despre care copiii se plâng tot timpul, așa că nu aveam idee că va fi atât de grav.

ADVERTISEMENT

A mâncat mult pe perioada carantinei și am crezut că poate din cauza asta o doare stomacul, sau poate a dezvoltat o intoleranță la ceva. Apoi, am sunat la doctori pentru că nu-și putea termina sandvișul și suferea destul de mult”, spune mama Ameliei în presa din insulă.

Familia a primit vestea cruntă în noiembrie

După ce au apelat la medicul de familie, Amelia a fost rezervată pentru o ecografie la Darlington Memorial Hospital, unde a fost chemată apoi pentru mai multe teste.

”Ni s-a spus că trebuie să ne întoarcem pentru investigații suplimentare, nu mi-au putut spune prea multe prin telefon. Au spus că au găsit ceva atașat la rinichiul ei stâng”.

Ulterior, medicii au descoperit o tumoare pe rinichiul stâng al Ameliei, aceasta fiind imediat transferată la Royal Victoria Infirmary din Newcastle.

Acolo a făcut mai multe teste și după ce medicii au găsit câteva celule de neuroblastom canceros, a fost rezervată pentru eliminarea tumorii pe 16 noiembrie.

Din nefericire, celulele canceroase au apucat să se răspândească în măduva osoasă și familiei li s-a dat vestea devastatoare că Amelia are neuroblastom.

Tratamentul Ameliei a început pe 4 noiembrie și urma o chimioterapie la fiecare 10 zile timp de opt ședințe.

Amelia s-a stins tragic pe 25 ianuarie

Amelia a fost slăbită foarte mult de tratamentul la care a fost supusă. Ajunsese de la 31 la 28 de kilograme. Cu toate acestea, când părinții credeau că este pe drumul cel bun, micuța a murit, în ianuarie 2021.

Când familia se pregătea ca Amelia să fie externată, pentru că starea ei era mai bună, organismul ei a cedat brusc. S-a stins pe 25 ianuarie 2021.

În urma morții tragice a Ameliei, familia ei este hotărâtă să conștientizeze neuroblastomul: ”Durerea de stomac și umflarea zonei sunt simptome, deși Amelia nu a suferit niciodată de niciun fel de umflături. Vrem doar să creștem gradul de conștientizare cu privire la neuroblastom și să ajutăm alte familii”, spune mama fetiței.

ADVERTISEMENT