News

Fetiță de doi ani, din Galaţi, moartă în condiții suspecte. După necropsie, tatăl a fost reținut

O fetiță de doi ani, din Galați, a murit în condiții suspecte. Tatăl acesteia a fost reținut, după ce a fost realizată necropsia.
09.07.2021 | 19:00
Fetita de doi ani din Galati moarta in conditii suspecte Dupa necropsie tatal a fost retinut
ADVERTISEMENT

Tragedia s-a petrecut în localitatea Iveşti, din judeţul Galaţi. Echipajele medicale de pe Ambulanță au fost alertate de părinții micuței.

Oamenii au afirmat că fetița s-ar fi înecat. Totuși, pe corpul acesteia se puteau observa semne de violență, lucru care a ridicat suspiciuni.

ADVERTISEMENT

Fetiță de doi ani, din Galaţi, moartă în condiții suspecte. După necropsie, tatăl a fost reținut

Copila nu a putut fi salvată, iar medicii nu au găsit niciun corp străin. În plus, pe corpul fetiței se sputeau observa mai multe vânătăi.

Micuța prezenta urme de violență pe toată suprafața corpului. Și la nivelul capului doctorii au observat cucuie și hematoame epicraniene.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au intrat și ei pe fir. Aceștia au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, înainte de a afla rezultatele necropsiei, urmând ca încadrarea faptei să fie schimbată ulterior, în funcție de rezultatul anunțat de specialiști.

„O fetiţă de doi – trei ani a fost preluată de un echipaj de al nostru de la Ambulanţă. A fost găsită în stop cardiac, deşi iniţial părinţii ar fi spus că s-a înecat cu ceva.La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD cu medic. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără răspuns”, a explicat Mihai Polinschi, reprezentantul SAJ Galaţi, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

„Nu a fost găsit niciun corp străin. Nici de personalul nostru, nici de cei de la SMURD. Fetiţa prezenta mai multe echimoze pe corp, la nivelul capului, la nivelul gâtului şi la nivelul toracelui inferior. De asemenea, avea câteva cucuie, hematoame epicraniene”, a adăugat acesta.

Ce s-a constatat la necropsie

Rezultatul necropsiei a confirmat bănuielile inițiale. Fețița era plină de echimoze, fiind lovită în mod repetat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, polițiștii au schimbat încadrarea faptei, de la ucidere din culpă la omor asupra unui membru al familiei.

Tatăl micuței a fost reținut, de către procurorii de la Tribunalul Galaţi, pentru 24 de ore. Bărbatul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

În plus, în acest caz s-a deschis o anchetă de către Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Galaţi. Potrivit reprezentanţilor instituției, părinţii copilului sunt cercetați pentru violenţă, nesupraveghere şi neglijenţă în formă continuantă.

ADVERTISEMENT
Tags: