News

O fetiță de doar doi ani, din județul Harghita, a fost găsită fără suflare în casă. Anchetatorii spun că moartea ei nu a fost violentă. Update

Polițiștii din județul Harghita investighează cazul unei fetițe de doar doi ani, care a fost găsită moartă în casă de părinții ei. Micuța avea urme de violență pe corp
16.01.2022 | 14:48
O fetita de doar doi ani din judetul Harghita a fost gasita fara suflare in casa Anchetatorii spun ca moartea ei nu a fost violenta Update
ADVERTISEMENT
16-01-2022
12:48

Anchetatorii spun că moartea fetiței nu a fost violentă

Noi informații au apărut în cazul fetiței în vârstă de doi ani care a fost găsită fără suflare în locuință.

Polițiștii au constatat că moartea acesteia nu a fost una violentă, iar vânătăile de pe corpul micuței nu au legătură cu decesul.

“În urma efectuării necropsiei, rezultatul a reliefat o moarte neviolentă, leziunile traumatice existente pe corpul victimei neavând legătură de cauzalitate cu decesul.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul fetiţei”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

Caz tulburător în județul Harghita! O fetiță în vârstă de numai doi ani a fost găsită moartă în casă. Părinții sunt cei care au chemat un echipaj de ambulanță când au văzut că micuța nu se mai trezește. Cadrele medicale au constatat că aceasta avea urme de violență pe corp.

Fetiță de doar doi ani, din județul Harghita, găsită moartă în casă. Aceasta avea urme de violență pe corp

Părinții unei fetițe din localitatea Plăieșii de Jos, județul Harghita, au avut un șoc atunci când au văzut că fetița lor nu se mai trezește. Speriați, aceștia au chemat imediat un echipaj de ambulanță.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale sosite la fața locului au constatat decesul fetiței.

“A venit solicitare că este o fetiţă de 2 ani şi 3 luni care este inconştientă. Când a ajuns la faţa locului, ambulanţa a constatat că este acolo o fetiţă de 2 ani şi trei luni, dar deja era decedată. S-a încercat resuscitarea, dar fără efect. 

Maică-sa a spus că înainte de masă a pus-o să doarmă şi după un anumit timp, când a vrut să o trezească, a observat că, de fapt, nu se trezeşte şi deja rigiditatea cadaverică era instalată”, a declarat șeful Serviciului Județean de Ambulanță Harghita, Peter Szilard.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că micuța avea urme de violență pe corp, mai precis vânătăi la nivelul coapsei şi feţei.

Mama copilei le-a spus medicilor că a căzut de mai multe ori în ultima perioadă. Femeia a mai susținut și faptul că cea mică ar fi avut probleme cardiace, necunoscute, însă, de medicul de familie.

ADVERTISEMENT

“La autopsie va reieşi ce a produs decesul fetiţei. Deocamdată asta vedem, a fost solicitată ambulanţa, dar nu era inconştientă, ci era decedată”, a mai menționat Peter Szilard.

Ce spun oamenii legii

Cadrele medicale sosite la fața locului au chemat poliția, când au constatat urmele de violență de pe corpul fetiței.

ADVERTISEMENT

“La data de 15 ianuarie a.c., la ora  16.22  polițiști din cadrul Secției 2 Politie Rurală Miercurea Ciuc – Postul de Politie Plăieșii de Jos, au fost sesizați, de către personalul unui echipaj de ambulanță din cadrul punctului de lucru Plăieșii de Jos cu privire la faptul ca într-un imobil din localitate, a fost constatat decesul unei minore de 2 ani”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

Oamenii legii efectuează mai multe cercetări, pentru a stabili împrejurările în care a murit micuța în vârstă de doar doi ani.

Ce spune primarul comunei

Și primarul comunei, Andras Zoltan, a avut o reacție, în urma acestei tragedii.

“Este vorba de o fetiţă de 2 ani şi trei luni, de etnie romă, care a fost găsită moartă de către echipajul ambulanţei locale. Ambulanţa a fost anunţată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi dânşii, când au ajuns la faţa locului, fetiţa era deja moartă şi se pare că nu atunci a murit, ci în urmă cu 2-3 ore. 

Conform spuselor mamei, cam la amiază a culcat-o şi nu s-a trezit. Tot conform spuselor mamei, când s-a născut fetiţa, la Braşov, atunci avea o problemă la inimă, aşa s-a născut.

Am întrebat asistenta medicală de la cabinetul medical şi a zis că nu au fost acolo de mult, nu ştiau de caz, deci medicul de familie nu ştia de caz”, a mai explicat edilul din Plăieșii de Jos.

ADVERTISEMENT