News

Fetița de două luni, înțepată în cap cu o foarfecă de sora ei, a murit la spital. Medicii nu au putut face nimic

Fetița de două luni din Vrancea, înțepată cu o foarfecă în cap de sora sa mai mare cu doar un an, a murit la spital după două zile de ATI.
03.11.2022 | 22:24
Fetita de doua luni intepata in cap cu o foarfeca de sora ei a murit la spital Medicii nu au putut face nimic
ATI bebeluș mort. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit medicilor, rana produsă de înjunghiere a fost prea mult pentru creierul bebelușului, astfel că aceasta s-a stins.

Fetița înjunghiată în cap cu foarfeca a murit la spital

”Fetiţa a decedat. Stop cardio-respirator care nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare”, au anunțat reprezentanţii Spitalului ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

ADVERTISEMENT

Fetița din Tulnici, județul Vrancea, a fost înțepată accidental de sora sa mai mare cu un an. Bebelușul a ajuns în comă la Spitalul Județean Focșani, după care a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Fetița era în comă profundă, fiind intubată și ventilată mecanic. ”Marţi a fost adusă cu elicopterul SMURD o fetiţă de o lună şi jumătate care a suferit un traumatism prin înjunghiere cu o foarfecă in cap, în fontanela anterioară, ce a afectat creierul. Este in stare extrem de gravă, comă profundă, intubată şi ventilată mecanic”, anunța medicul Raluca Alexandru, în momentul în care fetița a ajuns la acel spital.

ADVERTISEMENT

”S-a efectuat CT care a arătat o afectare mare posttraumatică a creierului”, preciza purtătorul de cuvânt al spitalului.

Tragedia s-ar fi întâmplat pentru că mama fetei, în vârstă de 33 de ani, de altfel mamă a opt copii, a uitat foarfeca pe pat.

ADVERTISEMENT

”Am uitat forfeca pe pat. A venit fata cea mititică, de un an şi trei luni, a luat foarfeca şi i-a dat fetiţei în cap”, a povestit femeia, supărată pe cele întâmplate.

Petrica Caicov, mama fetiței, s-a întors în casă și și-a alăptat fetița timp de patru ore, cu toate că aceasta avea înfiptă o foarfecă în cap.

ADVERTISEMENT

Tatăl fetei, care era în curte cu animalele, a fost șocat când a văzut cele întâmplate și a fost cel care a sunat la 112. Mai mult, femeia i-a scos din cap foarfeca fiicei, agravându-i și mai mult starea.

ADVERTISEMENT