News

Fetiță de două luni, răpusă de COVID la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași

21.12.2020 | 10:29
Fetita de doua luni rapusa de COVID la Spitalul de Copii Sfanta Maria Iasi
ADVERTISEMENT

O fetiță de două luni, infectată cu noul coronavirus, a murit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

Copila este cel mai mic pacient din țară care a fost răpus de coronavirus, potrivit Gândul.ro.

Fetița a fost adusă la Spitalul Județean Suceava cu alte probleme de sănătate, însă a fost testată pozitiv cu Covid-19 la scurt timp după internare.

ADVERTISEMENT

O fetiță de două luni a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Fetița a fost transferată la Iași din cauza unei insuficiențe respiratorii severe, unde a fost intubată și ventilată. În ciuda eforturilor de peste 3 săptămâni, micuța a pierdut lupta cu boala. Potrivit medicilor, fetița avea grave probleme cardiace.

Județul Iaşi a raportat 465 de noi infectări în perioada 19-20 decembrie. Judeţul are încă nouă comune cu incidenţă peste 3 la mie, din care Valea Lupului peste 10, iar Miroslava peste 7, conform Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Peste 3 la mia de locuitori sunt comunele Holboca, Leţcani, Prisăcani, Probota, Rediu, Roşcani, Schitu Duca. Rata pe municipiul Iaşi raportată ieri era de 3,41 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore la 1.000 de locuitori”, precizează sursa citată.

Totodată, secțiile ATI au tot mai puține paturi disponibile. „Vineri, în doar jumătate de oră, cele două paturi raportate libere au fost ocupate. Asta datorită numărului crescut de cazuri grave care ajung la spital.

ADVERTISEMENT

De aceea, facem un apel către populaţie, şi în special la cei asimptomatici, să apeleze la medicul de familie atunci când starea de sănătate se modifică. Nu trebuie să aştepte să se agraveze, pentru că acest lucru se poate întâmpla extrem de repede.

În cazul în care persoana nu este testată, se efectuează testarea imediat. În cazul familiilor în care doar un singur membru a fost depistat pozitiv, iar restul nu au fost testaţi, dar sunt suspecţi, şi aici, orice modificare a stării de sănătate trebuie relatată medicului de familie, care va monitoriza persoana respectivă”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

ADVERTISEMENT

 

Tags: