News

Fetiță de un an și jumătate din Botoșani, în stare gravă. A băut benzină dată de fratele ei mai mare

Fetiță în stare gravă la spital, după ce a băut benzină dată chiar de fratele ei mai mare. Copila are numai un an și jumătate
15.05.2023 | 12:30
Fetita de un an si jumatate din Botosani in stare grava A baut benzina data de fratele ei mai mare
O fetiță de un an și jumătate a băut benzină dată de fratele ei mai mare Sursa foto colaj: Unsplash/ Hepta
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în acest weekend, într-o familie din Botoșani, după ce tatăl micuței a pus benzină amestecată cu ulei într-o sticlă de plastic, pregătindu-se să alimenteze o motocoasă. Din nefericire, amestecul a ajuns în mâinile copilei în vârstă de numai un an și jumătate.

Fratele mai mare i-a dat sticla cu benzină. Fetița, în stare gravă

Potrivit presei locale, tatăl copiilor a lăsat recipientul cu benzină și ulei deoparte, iar între timp fratele fetiței, în vârstă de șase ani, a desfăcut capacul și i-ar fi dat micuței sticla, notează Monitorulbt.ro.

ADVERTISEMENT

Copila a luat recipientul și a băut din amestecul respectiv. Părinții au fost alertați de plânsul acesteia, iar ulterior au realizat că a înghițit lichidul. Prin urmare, au pornit de urgență cu fetița către spital.

Inițial, micuța a ajuns la Spitalul din Botoșani cu mașina personală a părinților, acolo unde medicii au reușit să o stabilizeze. Ulterior, ea a fost trasferată la spitalul din Iași, deoarece starea ei de sănătate a impus acest lucru.

ADVERTISEMENT

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată și ulterior transferată colegilor de la spitalul ieșean”, a transmis Cătălina Duhaniuc, medic al SJA Botoșani, pentru sursa citată.

Fetița se află acum în stare gravă, ea ajungând la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași cu febră și stări de vomă. A fost supusă investigațiilor medicale, urmând ca specialiștii din cadrul unității spitalicești să îi administreze tratamentul necesar în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

O fetiță de 14 ani a murit după ce s-a înecat cu un jeleu

Amintim că un alt incident grav a avut loc în Cluj, la finalul lunii aprilie, atunci când o fetiță de 14 ani s-a înecat cu un jeleu, în timp ce era la școală. Vreme de aproape o săptămână, fata, care era elevă la o unitate de învățământ din comuna Geaca, a fost ținută în viață de aparate.

Din păcate, la data de 2 mai, fetița a murit la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, acolo unde era internată pe secția de terapie intensivă. Potrivit medicilor, cauza decesului a reprezentat-o un „traumatism determinat de aspirația unui corp străin”, și anume jeleul cu care fetița se înecase.

ADVERTISEMENT

Un alt caz dramatic s-a petrecut la începutul acestui an, în luna ianuarie, după ce o adolescenta de 16 ani din Bacău și-a turnat benzină pe corp, iar apoi și-a dat foc. Trupul neînsuflețit al fetei a fost găsit chiar de tatăl acesteia.

Mai mult, conform informațiilor furnizate de presa locală la vremea respectivă, adolescenta a fumat un pachet de țigări, a băut spirt, iar apoi și-a turnat benzină pe corp și a aprins un chibrit. Nici până acum nu se cunosc motivele din cauza cărora fata a ales să își pună capăt zilelor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: