News

Fetiță din Botoșani, salvată din casa unde era sechestrată de propriul tată. Polițista eroină povestește intervenția 

08.05.2021 | 17:11
Fetita din Botosani salvata din casa unde era sechestrata de propriul tata Politista eroina povesteste interventia
ADVERTISEMENT

Caz dramatic în Botoșani. O fetiță de numai 3 ani a fost salvată în ultimul moment din casa unde era sechestrată de propriul tată. Polițista eroină a povestit în presa locală modul în care a decurs dificila intervenție. 

Un bărbat de 36 de ani și-ar fi sechestrat copilul în vârstă de 3 ani, în apartamentul său din Botoșani, iar mama a sunat la 112, din cauza comportamentului violent.

ADVERTISEMENT

Din fericire, cazul a avut un final fericit, după ce o polițistă a reușit să intre în legătură cu individul și l-a convins să-i dea fetița pe geamul imobilului.

Fetiță din Botoșani, salvată din casa unde era sechestrată de propriul tată. Polițista eroină povestește intervenția

Din primele informații, bărbatul din Botoșani ar fi consumat alcool și a mers acasă, unde a început să facă scandal. Soția și mama acesteia au reușit să plece din casă, dar nu au putut să ia cu ele și fetița de 3 ani.

ADVERTISEMENT

Speriată că micuța ar putea păți ceva, femeia a sunat la 112 și mai multe echipaje din cadrul IPJ Botoșani au intervenit de urgență. Primul care a reușit să vorbească cu bărbatul a fost un polițist, apoi la locul unde bărbatul ținea sechestrat copilul a ajuns o polițistă, Iulia Frociu.

Tânăra agentă de la IPJ Botoșani a observat-o pe micuţa speriată şi a încercat să-l convingă pe tatăl acesteia să o elibereze. În final, a reușit să-l convingă să-i dea copila.

ADVERTISEMENT

”Când am ajuns la fața locului bărbatul avea un cuţit în mână. Am sesizat şi plânsetele fetiţei, ocazie cu care i-am solicitat acestuia să ne-o arate să vedem că este în regulă.

Bărbatul ne-a prezentat-o la geam, am observat că nu are nici o urmă de violență asupra sa, însă am încercat să îl convingem, şi chiar am şi reuşit în final, să ne predea fetiţa pentru a fi exonerată de absolut orice pericol.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie acesta a deschis fereastra larg, mi-a dat-o pe geam, am cuprins-o şi am înmânat-o mamei sale. Sunt în condiţii de siguranţă toate”, a declarat polițista, potrivit Monitorulbt.ro.

Bărbatul din Botoșani, convins să iasă din casă

Sursa citată mai notează că, după ce a fost scoasă fetița din locuință, la faţa locului a ajuns şi negociatorul trupelor speciale, care a reuşit să-l convingă pe bărbat să iasă din casă.

Bărbatul a fost condus către o ambulanţă pentru o evaluare medicală, iar ulterior a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT
Tags: