News

Fetiţă născută cu o afecţiune genetică foarte rară. Doar 35 de oameni au avut aşa ceva în ultima sută de ani. Cum arăta copilul când a venit pe lume

29.05.2020 | 16:39
Fetita nascuta cu o afectiune genetica foarte rara Doar 35 de oameni au avut asa ceva in ultima suta de ani Cum arata copilul cand a venit pe lume
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 6 luni a fost operată după ce s-a născut cu o a doua gură, care avea inclusiv buze, limbă şi dinţi. Primele analize au arătat că fetiţa ar putea să aibă acolo un chist sau o tumoră.

Fetiţă născută cu o afecţiune genetică foarte rară. Doar 35 de oameni au avut aşa ceva în ultima sută de ani

Însă, când fetiţa s-a născut în Charleston, South California, doctorii au văzut o cavitate care era practic, a doua gură. Sunt doar 35 de oameni cunoscuţi în ultimii 100 de ani care au suferit de Diprosopus, o afecţiune prin care o parte a feţei este multiplicată.

ADVERTISEMENT

Medicii susţin că a doua gură nu are nicio legătură cu gura principală şi fetiţa poate respira, mânca şi bea normal. Ei au adăugat că poate produce un lichid, precum saliva şi în jurul cavităţii ar putea să apară o umflătură.

Fetiţa a fost internată în spital, astfel încât organul suplimentar a putut fi îndepărtat. Această operaţie  a implicat şi o găurire a mandibulei pentru a putea îndepărta dinţii suplimentari.

ADVERTISEMENT
Fetiţă născută cu o afecţiune genetică foarte rară. Doar 35 de oameni au avut aşa ceva în ultima sută de ani. Cum arăta copilul când a venit pe lume
Fetiţă născută cu o afecţiune genetică foarte rară. Doar 35 de oameni au avut aşa ceva în ultima sută de ani. Cum arăta copilul când a venit pe lume. Sursa: Daily Mail

La consultul medical de după 6 luni, rănile au fost vindecate, iar pacientul se hrănea fără probleme

După operaţie, ea a dezvoltat o uşoară umflătură în partea dreaptă a feţei din cauza inciziei chirurgicale, însă medicii susţin că asta s-a rezolvat pe parcursul mai multor luni şi nu a necesitat un tratament suplimentar.

La consultul medical de după 6 luni, rănile au fost vindecate, iar pacientul se hrănea fără probleme. Însă, medicii au văzut că fetiţa nu putea să îşi mişte partea din dreapta jos a buzei, ceea ce ar putea însemna că muşchii din acea zonă nu mai funcţionează.

ADVERTISEMENT

Afecţiunea a fost descoperită şi la animale

Diprosopus, care a fost înregistrat şi la alte animale precum: pui, oi, pisici şi alte animale, este o afecţiune extrem de rară. Oamenii de ştiinţă susţin că rezultă din cauza unor probleme în structura facială în timpul sarcinii, ceea ce poate duce la lărgirea cavităţilor şi chiar dublarea structurii lor.

Un băiat din Misouri s-a născut în anul 2004 cu o fisură mare, două nări separate şi un cap anormal, din cauza acestei afecţiuni.

ADVERTISEMENT

Însă, Tres Johnson i-a uimit pe medici, care nu se aşteptau să trăiască şi a sărbătorit în anul 2017 vârsta de 13 ani.

ADVERTISEMENT