News

Fetiță opărită cu apă fierbinte, în Suceava. Copila de 4 ani a fost preluată de un elicopter SMURD

O fetiță de 4 ani din Suceava a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, după ce s-a opărit cu apă fierbinte.
24.05.2023 | 15:13
Fetita oparita cu apa fierbinte in Suceava Copila de 4 ani a fost preluata de un elicopter SMURD
Fetiță opărită cu apă fierbinte, în Suceava. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O fetiță de 4 ani, din județul Suceava, a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a opărit cu apă fierbinte. Copila a suferit arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului, fiind preluată de un elicopter SMURD și transportată la spital.

Fetița opărită a ajuns cu elicopterul SMURD la un spital din Capitală

Evenimentul nefericit a avut loc marți seara, în localitatea Vicovul de Sus, din județul Suceava. Se pare că fetița, în vârstă de 4 ani, se juca într-o încăpere a locuinței, iar la un moment dat ar fi răsturnat o oală cu apă fierbinte, conform Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

“Marți seara, în jurul orei 19:50, într-o cameră din casă, pe podea se afla un lighean din plastic cu apă fierbinte. Copila de 4 ani se juca în acea cameră, iar la un un moment dat a răsturant ligheanul cu apă fierbinte, suferind arsuri în zona toracelui posterior, a mâinilor și a picioarelor”, precizează IPJ Suceava.

Nu se știe unde se aflau părinții copilei, în momentul producerii incidentului grav. Cert este că micuța a suferit arsuri de gradul al II-lea și al III-lea pe circa 60 la sută din suprafața corpului, spun medicii.

ADVERTISEMENT

“Arsură prin lichid fierbinte, în zona toracelui posterior, membrelor superioare și inferioare, după ce un cazan cu apă clocotită a căzut de pe un grătar / o sobă și a surprins-o. A fost stabilizată de un echipaj de prim-ajutor și ambulanță cu medic Suceava și apoi preluată de ESA. A fost stabilă hemodinamic pe durata transportului”, a declarat medicul Diana Cimpoeșu, conform Ziarul de Iași.

La fața locului a fost solicitat un echipaj de ambulanță SMURD, minora ajungând la Spitalul Județean Suceava. Ulterior, a fost preluată de un elicopter SMURD și transporatată la Spitalul din Iași. De acolo, a fost transportată, tot cu elicopterul, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

ADVERTISEMENT

Starea fetiței este gravă, fiind sub supravegherea medicilor. Oamenii legii au întocmit dosar penal, în acest caz, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Urmează să se stabilească în ce împrejurări s-a produs evenimentul nefericit.

O fetiță de un an și jumătate a ajuns la spital după ce a băut benzină

Un incident grav a avut loc și în Botoșani, în urmă cu câteva zile, acolo unde o fetiță de un an și jumătate a ajuns la spital după ce a băut benzină amestecată cu ulei. Lichidul a fost făcut de către tatăl fetiței pentru a alimenta o motocoasă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, amestecul a ajuns în mâinile fetiței, fiind dat chiar de către fratele mai mare. Copila a ajuns la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, unde a primit tratamentul necesar în astfel de cazuri.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: