Fotbal international

Fanii marocani au făcut haos pe toate meridianele. Nu au lipsit nici acum confruntările cu Poliția. Video

Fanii marocani au sărbătorit calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale la fel de fierbinte cum o făcuseră și după eliminarea Belgiei, în grupe.
07.12.2022 | 11:51
Fanii marocani au facut haos pe toate meridianele Nu au lipsit nici acum confruntarile cu Politia Video
Fanii marocani au celebrat extrem de fierbinte succesul naționalei. Și nu doar în Qatar sau acasă, ci și în Europa sau Palestina. Foto: @havilliarhys
ADVERTISEMENT

Maroc a produs marea surpriză a optimilor de finală la Cupa Mondială din Qatar. Și, după ce a trimis acasă, în grupă, bronzul ultimei ediții, Belgia, a făcut același lucru cu un alt nume mare al continentului, Spania. Un succes care, ca și în urmă cu câteva zile, a fost celebrat ”fierbinte” de fanii ”Leilor”, în stradă, pe toate meridianele.

Fanii marocani au ”aprins cerul” în Europa

Maroc a izbutit să țină-n șah Spania, timp de 120 de minute, iar apoi, inspirația lui Bono, și lipsa acesteia în cazul ibericilor, i-a dus pe africani, în premieră, în sferturile Cupei Mondiale. O performanță pe care au mai reușit-o anterior doar 3 echipe africane.

ADVERTISEMENT

După ce și-au încurajat frenetic favoriții, pe arenă, firesc, fanii marocani au declanșat fiesta. La fața locului, în Doha, s-a cântat și s-a dansat.

La fel au stat lucrurile și acasă. Acolo unde, pe străzile din capitala Rabat traficul a fost întrerupt după ce acestea au fost  invadate de suporteri.

ADVERTISEMENT

Și nu este totul. Palestinienii din Gaza au salutat și ei succesul lui Ziyech & Co. La fel s-a întâmplat cu marocani, dar și reprezentanții celorlalte comunități arabe, de pe întreg cuprinsul Europei.

Londra nu a făcut excepție, atât Edgware Road, cât și Piccadilly Circus, fiind inundate de fani însuflețiți ai Marocului. Cu steaguri, dar și torțe sau rachete de semnalizare. La fel, principala stradă comercială, Oxford Street.

ADVERTISEMENT

La fel, în Spania, acolo unde, desigur, fanii locali își ”lingeau rănile”. În Barcelona și Bilbao au fost cele mai fierbinți ”fiesta” ale marocanilor, cea mai mare comunitate străină, reprezentând 16% din toți rezidenții străini, conform datelor oficiale.

Forțele de poliție  au desfășurat ofițeri suplimentari în caz de tulburări după meci, dar cele mai multe sărbători au fost pașnice. Excepție, în Granada, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

Nu același lucru s-a întâmplat la Bruxelles. Acolo unde, de altfel, s-au consemnat incidente și după meciul cu Belgia. Iar confruntările cu forțele de ordine s-au repetat și de această dată.

ADVERTISEMENT