Fotbal intern

Filipe Teixeira, în istoria lui PSG! Singurul său gol înscris pentru parizieni nu a fost uitat! Video

07.01.2019 | 09:47
Filipe Teixeira în perioada în care juca pentru PSG! Lusitanul a intrat în istoria echipei din Ligue 1

Filipe Teixeira s-a născut la Paris, iar la vârstăa de 22 de ani a ajuns pe Parc des Princes, unde a stat până în 2005, dar a reuşit să intre în istoria lui PSG, actuala echipă a lui Neymar, Thiago Silva şi Cavani. Lusitanul în vârstă de 38 de ani a jucat pentru PSG între 2002 şi 2005, cu o pauză de un sezon, cât a fost cedat sub formă de împrumut la Leiria.

Filipe Teixeira nu a primit foarte multe şanse la PSG, dar a intrat în istoria echipei care evoluează pe Parc des Princes după ce a marcat pentru parizieni un gol istoric, acesta fiind şi singurul înscris de lusitan pentru formaţia care evoluează în Ligue 1.

Filipe Teixeira a intrat în istoria lui PSG

Filipe Teixeira a jucat în 25 de meciuri oficiale pentru PSG şi a reuşit să îşi treacă numele pe tabela de marcaj o singură dată. În ianuarie 2005, într-un meci jucat de parizieni contra celor de la Langueux în Cupa Franţei, portughezul în vârstă de 38 de ani a înscris în minutul 4, ceea ce a rămas cel mai rapid gol în primul meci al anului jucat de PSG.

Pe parcursul carierei, Filipe Teixeira a jucat pentru Felgueiras, FC Istres, PSG, Leiria, Coimbra, West Brom. Barnsley FC, Metalurh D., FC Braşov, Rapid Bucureşti, Al Saad, Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu şi FCSB. Lusitanul în vârstă de 38 de ani a ajuns în Liga 1 Betano în februarie 2011, când a fost cedat sub formă de împrumut la FC Braşov.

Filipe Teixeira rămâne la FCSB

La FCSB a ajuns pe 1 iulie 2017, dar contractul său cu gruparea finanţată de Gigi Becali s-a încheiat pe 1 ianuarie 2019. Însă, latifundiarul din Pipera o să îi prelungească înţelegerea portughezului, toate acestea după ce sponsorul principal al echipei i-a cerut ca Filipe Teixeira să rămână la echipă şi i-a dat lui Gigi Becalii banii necesari pentru a-i plăti salariul.