Fotbal intern

Gabriel Fulga, debutantul de 16 ani al FCSB-ului, a plecat în cantonament cu procură de la părinți! Exclusiv

23.01.2021 | 00:01
Gabriel Fulga debutantul de 16 ani al FCSBului a plecat in cantonament cu procura de la parinti Exclusiv
Gabriel Fulga, primele minute în echipa mare a FCSB-ului
ADVERTISEMENT

Gabriel Fulga a debutat la 16 ani pentru FCSB și a fost una dinte surprizele lui Toni Petrea în cantonamentul de la Belek din Antalya. Atacantul a intrat pe teren cu FC Voluntari în minutul 83 de al partidei câștigată cu 2-1 de liderul din Liga 1.

Gabriel Fulga și Aurelian Ciuciulete sunt ultimele suprinze din lotul lui FCSB, primul debutând deja în meciul contra celor de la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

După ce Gigi Becali a avut mare succes cu Octavian Popescu, pe care speră să ia 100 de milioane de euro, așa cum a declarat în exclusivitate pentru FANATIK, patronul FCSB a fost convins de cei de la Academie să îl ia la echipa mare pe noul puști-minune, Fulga

Gabriel Fulga are 16 ani și a plecat cu FCSB în Antalya cu procură de la părinți

Toni Petrea i-a surprins pe mulți după ce a hotărât să îl ia în controversatul cantonament din Antalya pe Gabriel Fulga, puștiul care va împlini 17 ani pe 28 februarie. FANATIK a aflat că Fulga a ajuns în cantonamentul din Antalya cu procură de la părinți, pentru că altfel nu putea părăsi țara, având doar 16 ani.

ADVERTISEMENT

Alături de Fulga, în cantonamentul din Antalya au mai fost luați Adrian Romeo Niţă şi Aurelian Ciuciulete. Nici unul dintre aceste nume nu spune aproape nimic decât poate apropiaţilor şi celor care cunosc bine inclusiv echipele de juniori ale clubului.

Gabriel Fulga măsoară deja, la doar 16 ani, 1,85 metri și și-a ales tricoul cu numărul 40. Este atacant şi loveşte mingea cu piciorul drept. Fulga este unul dintre cei mai talentaţi jucători de la FCSB U17, dar obişnuieşte să joace şi pentru echipa sub 19 ani.

ADVERTISEMENT

Atacantul s-a născut la Orșova și a jucat primul meci la FCSB pe 7 august 2019, iar odată cu plecarea lui Sergiu Buș, va mai avea șanse să joace și în alte partide, ținând cont de faptul că celălalt atacant, Alexandru Buziuc, nu a reușit să marcheze niciun gol.

Vasile Miriuță îl laudă pe Gabriel Fulga: „E un puști foarte talentat. Are mult potențial”

Vasile Miriuță l-a remarcat și el pe cel mai tânăr atacant din lotul lui Toni Petrea și consideră că FCSB are cea mai bună academie de fotbal din Liga 1: „Fulga e un puști foarte talentat, FCSB are o Academie de Fotbal cu puști foarte foarte talentați”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul e de părere că Fulga nu poate emite pretenții momentan la un loc de titular la FCSB: „Nu se pune problema ca el să fie titular, pentru că o să vină adversari grei ca Vinicius și alții, dar e mult potențial acolo.

Ba, mai mult, Miriuță spune că îi cunoaște pe unii dintre tinerii de viitor de la Academia lui FCSB, pe care o consideră mai valoroasă chiar și decât cea a lui Gheorghe Hagi de la Viitorul: „Cred că la ora actuală FCSB are cea mai bună Academie de Fotbal din România, peste Viitorul. Știu câțiva copii de-acolo, știu cum se lucrează și sunt foarte talentați”, a spus Vasile Miriuță după debutul atacantului de 16 ani în meciul cu FC Voluntari, care a fost pe bancă și la meciul cu Viitorul.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 4,25 este cota pentru „meci egal”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: