Fotbal international

Fiesta în „Țara tangoului”! Argentinienii au declanșat nebunia pe străzile din Buenos Aires, după ce Messi le-a adus a treia Cupă Mondială. Video

Argentina este noua campioană mondială! „Pumele” au cucerit trofeul pentru a treia oară, iar pe străzile din capitala Buenos Aires s-a declanșat fiesta.
18.12.2022 | 22:24
Fiesta in Tara tangoului Argentinienii au declansat nebunia pe strazile din Buenos Aires dupa ce Messi lea adus a treia Cupa Mondiala Video
Fiesta în „Țara tangoului”! Argentinienii au declanșat nebunia pe străzile din Buenos Aires, după ce Messi le-a adus a treia Cupă Mondială. FOTO: Twitter ESPN FC
ADVERTISEMENT

Argentina și Franța au oferit probabil cea mai spectaculoasă finală de Campionat Mondial din istoria fotbalului. A fost 2-2 la finalul primelor 90 de miute, 3-3 după extra time și 4-2 pentru sud-americani la loviturile de departajare.

Tango pe străzile din Buenos Aires! Nebunie totală în capitala Argentinei, după ce Lionel Messi a cucerit titlul mondial

Messi a cucerit primul său trofeu mondial, însă pentru țara sa natală a fost a treila succes din istoria. Bucuria din „Țara tanogului” a fost una nemărginită.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de suporteri ai naționalei pregătite de Lionel Scaloni s-au uitat la meci în Piața Republicii din capitala Buenos Aires. Loviturile de departajare au fost trăite la intensitate maximă.

„Parada” lui Martinez în fața lui Kingsley Coman și golul izbăvitor, înscris de Montiel, au declanșat fiesta printre argentinieni.

ADVERTISEMENT

Întreaga capitală a Argentinei, un oraș cu o populație de peste 15 milioane de locuitori, a fost paralizat. Mii de oameni au dat startul unei parade, salutată de alți conaționali de la geamuri și balcoane.

Cântecul viral care le-a purat pe „pume” spre gloria supremă în Qatar

Sărbătoare a fost și pe parcursul finalei cu Franța, disputată pe arena Lusail Iconic Stadium. Deși au asistat la un meci cu o desfășirare dramatică, suporterii Argentinei au cântat timp de mai bine de 120 de minute.

ADVERTISEMENT

La fel ca la celelalte meciuri din Qatar, cel mai tare s-a auzit o melodie care a devenit virală.

„În Argentina m-am născut, ţara lui Diego şi a lui Lionel / A puştilor din Malvine pe care nu-i vom uita niciodată / Nu îţi pot explica, pentru că nu vei înţelege / Finalele pe care le-am pierdut şi cât am plâns / Dar totul s-a terminat, pentru că pe Maracana / Finala cu brazilienii am câştigat-o.

Băieţi, acum suntem din nou entuziasmaţi / Vreau să câştigăm a treia cupă, vreau să fiu campion mondial / Şi Diego, pe care în ceruri îl putem vedea / Cu Don Diego (n.r. tatăl lui Maradona) şi cu ‘La Tota’ (n.r. mama lui Maradona) / Cum îl încurajează pe Lionel”, sunt versurile melodiei care a acompaniat succesul Argentinei de la World Cup 2022.

ADVERTISEMENT