Sport

Fiesta nebună la Napoli. Peste 10.000 de fani au sărbătorit în stradă victoria cu Juventus și titlul iminent. Video

Napoli a trecut peste eliminarea din Liga Campionilor, s-a impus, 1-0, pe terenul lui Juventus, iar fanii au celebrat în stradă titlul ce poate veni, matematic, peste o săptămână.
24.04.2023 | 09:52
Fiesta nebuna la Napoli Peste 10000 de fani au sarbatorit in strada victoria cu Juventus si titlul iminent Video
Napoli a ”erupt” după victoria băieților lui Spalletti la Torino. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Napoli a trecut, în câteva zile, de la agonie la extaz. Fanii au dat uitării supărarea pricinuită de eliminarea echipei în sferturile Ligii Campionilor și au sărbătorit în stradă victoria obținută de favoriți, la Torino, cu Juventus, 1-0. Un succes care le permite ca prin jocul rezultatelor să-și asigure titlul încă de săptămâna viitoare.

Napoli a ”erupt” după victoria băieților lui Spalletti la Torino. Osimhen și Kvaratskhelia au cântat cu fanii de pe acoperișul autobuzului care i-a adus de la aeroport

Marți, Napoli remiza, 1-1, cu AC Milan, și părăsea cursa pentru finala Ligii Campionilor. O decepție pentru fani. Și un semnal de alarmă pentru trupa lui Spalletti.

ADVERTISEMENT

Pentru că era al treilea joc fără victorie, iar următorul adversar era Juventus. O formație pe val după ce a reprimit cele 15 puncte și revenise în zona de vârf a ierarhiei.

Desigur, la adăpostul ecartului substanțial pe care și l-a asigurat deja, napoletanii nu își ipotecau șansele la titlu independent de rezultatul de la Torino. Însă, nu mai trebuie să o spunem, fanii așteptau ca jucătorii să se revanșeze.

ADVERTISEMENT

Ei bine, au făcut-o. Fie și pe final, Giacomo Raspadori trimițând mingea centrată de Elmas, din voleu, printre picioarele lui Szczęsny, în minutul 90+3. Și, în timp ce Juventus bifa trei înfrângeri la rând în campionat pentru prima dată din 2011, la Napoli se declanșa nebunia.

Peste zece mii de oameni și-au luat steagurile cu logo-ul care anunță cel de-al treilea titlu din istorie și primul după 33 de ani și au ieșit în stradă. Victoria de la Torino i-a asigurat că superstițiile nu-și mai au locul și nimic nu-i mai poate opri pe oamenii lui Spalletti.

ADVERTISEMENT

De altfel, poate deveni, matematic, campioană, chiar runda viitoare. Trebuie doar să învingă Salernitana, acasă, iar Lazio să nu câștige pe terenul lui Inter.

Și a fost nebunie pe aeroportul Capodichino, la sosirea echipei, deși era ora 2:40. Osimhen și Kvaratskhelia au urcat pe acoperișul autobuzului care urma să-i ducă în oraș pentru a cânta alături de fani. După cum puteți vedea aici.

ADVERTISEMENT

Iar mai apoi, când vehiculul s-a pus în mișcare, a fost însoțit până-n Napoli de o escortă de mașini și scutere, pline cu suporteri ce-i salutau pe jucători cu steaguri și fumigene. Iar acesta este doar începutul. Vă imaginați ce ne așteaptă atunci când trofeul rezervat campioanei va ajunge în oraș.

ADVERTISEMENT