Maghiarii ne-au pîrît la FIFA! Năstase: “Să le fie ruşine!”

Roxana Brănişteanu   
în Carousel hot news
08/09/2013, 12:01
Maghiarii ne-au pîrît la FIFA! Năstase: “Să le fie ruşine!”

UDMR Covasna a făcut o sesizare la FIFA în care a reclamat că în timpul partidei România – Ungaria (3-0), din tribune s-au auzit mesaje şovine şi discriminatorii.

Semnatarii scrisorii, Sandor Tamas, respectiv preşedintele UDMR Covasna, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, şi Arpad Antal preşedintele UDMR Sfîntu-Gheorghe, totodată, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, şi deputatul Marko Attila îşi exprimă regretul că “din nou” trebuie să apeleze la FIFA din cauza unor suporteri români care au dat dovadă de “atitudini anti-maghiare”.

“Din păcate nu este vorba de cazuri izolate, ci în ultima perioadă a devenit o obişnuinţă ca la meciurile de fotbal să se scandeze ca maghiarii să părăsească ţara”, se arată în scrisoare, informează Mediafax.

Năstase: “Nişte pîrîcioşi….”

Această veste l-a enervat pe Ilie Năstase. “Am ajuns să fim reclamaţi după ce suporterii lor, veniţi de la Budapesta, au devastat centrul Bucureştiului, după ce românii au fost făcuţi tigani, iar tricourile purtate de aceşti indivizi prezentau harta Ungariei mari sau harta României fără Transilvania. Pe astea nu le văd domnii de la UDMR? Sau că la întonarea imnului de stat al României au stat cu fundul la români. Nu le e ruşine? Cât despre demersul făcut de aceasta filială a UDMR, eu cred că acest partid ar trebui sa fie desfiintat ca nume. Le dau eu o idee! Să-şi schimbe denumirea în partidul pîrîcioşilor”, a declarat Ilie Năstase.

Închide ×