Fotbal international

FIFA 19 a fost lansat oficial! Cine este singurul fotbalist român care a apărut pe coperta jocului! Foto

28.09.2018 | 12:17
FIFA 19 a fost lansat oficial Cine este singurul fotbalist roman care a aparut pe coperta jocului Foto

FIFA 19 a fost lansat oficial joi, 28 septembrie, iar fanii jocului video din întreaga lume abia au aşteptat această dată. Cristiano Ronaldo este fotbalistul care a apărut pe copertă pentru ediţia a 24-a, însă în trecut, acest rol a fost deţinut şi de un fotbalist român.

Pe 30 noiembrie 1995 apărea FIFA Soccer 96, iar Ioan Ovidiu Sabău se afla pe coperta jocului. În imagine, fotbalistul român, legitimat la Brescia, apare într-un duel cu Andy Legg (Notts Couty), din finala Cupei Anglo-Italiană din sezonul 1993-94, când peninsularii au câştigat trofeul. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

FIFA 19 a fost lansat oficial şi în România

FIFA 19 a fost lansat oficial şi în România, unde gamerii îşi pot achiziţiona jocul din magazinele de specialitate. Varianta pentru PC costă 259 de lei, în timp ce variantele pentru Play Station 4 costă 299 de lei (jocul simplu) şi 389 de lei (Champions Edition).

Chiar dacă s-a vehiculat că CFR Cluj va fi prezentă în FIFA 19, formaţia din Gruia nu face parte dintre echipele din categoria Rest of the World. În schimb, echipa naţională a României şi majoritatea fotbaliştilor români din străinătate se regăsesc în ultima versiune a jocului produs de EA Sports. Radu Ştefan este jucătorul român cu cel mai bun rating din FIFA 19, fundaşul lui Lazio având un punctaj de 80. Fotbalistul de 31 de ani este urmat în top de Vlad Chiricheş (Napoli), Florin Andone (Brighton), Constantin Budescu (Al Shabab), Răzvan Marin (Standard Liege), Nicuşor Stanciu (Sparta Praga), Alexandru Băluţă (Slavia Praga), Alexandru Maxim (Mainz) şi Bogdan Stancu (Bursaspor).

Ciprian Tătăruşanu este cel mai bun portar român din jocul FIFA 19. Jucătorul lui Nantes are un rating 78 şi se află în primii nouă portari din Ligue 1. Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sunt cei mai buni fotbalişti din joc, amândoi având rating 94. Cei doi sunt urmaţi de Neymar (92), Kevin De Bruyne (91) sau Luka Modric (91).

FIFA 19 a fost lansat oficial pe 28 septembrie
FIFA 19 a fost lansat oficial pe 28 septembrie