FIFA a anunţat oficial ţările care se vor lupta pentru organizarea Mondialului din 2026

Tibi Demeter   
in Fotbal international
27/03/2018, 12:51
FIFA a anunţat oficial ţările care se vor lupta pentru organizarea Mondialului din 2026

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Forul internaţional a publicat dosare celor două candidate pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2016. Aşa cum se zvonea de mai multe luni, lupta se va duce între Maroc şi trioul SUA, Canada şi Mexic, cele trei ţări încercând să obţină organizarea comună a întrecerii din 2026.

FIFA urmează să facă anunţul cel mare  cu privire la organizarea CM 2026 pe 13 iulie, dar lupta este una strânsă în condiţiile în care candidate oferă stadioane precum Azteca sau cel din Casablanca. Ediţia din 2026 va fi prima cu 48 de echipe, iar pentru acest lucru Maroc a anunţat că va moderniza cinci arene, printre care şi arena din Casablanca, cea care poate găzduii în acest moment 93.000 de oameni.

Trioul din America se va baza pe Statele Unite ale Americii

Trioul SUA, Canada, Mexic a depus un dosar care se bazează pe 23 de oraşe, dintre care patru canadiene şi trei mexicane, iar în cele din urmă 16 vor fi alese candidate finale, cu stadioane care vor avea o capacitate medie de 68.000 de locuri.

“Eu mă ocup de evaluarea candidaturilor de peste 20 de ani, de pe diferite posturi, şi provoc pe oricine să găsească pe cineva care să organizeze un proces mai obiectiv, mai transparent şi mai echitabil”, a explicat Gianni Infantino, preşedintele FIFA, într-un comunicat.

Închide ×