Fotbal international

FIFA a închiriat cel mai exclusivist hotel din Doha pentru Mondial! Costul exorbitant al unei camere la complexul în care este cazat şi Răzvan Burleanu. Foto

FIFA a închiriat cel mai luxos hotel din Doha pentru Campionatul Mondial. O cameră în acest complex costă 8000 de euro pe noapte, Răzvan Burleanu fiind unul dintre clienţi.
02.12.2022 | 12:40
FIFA a inchiriat cel mai exclusivist hotel din Doha pentru Mondial Costul exorbitant al unei camere la complexul in care este cazat si Razvan Burleanu Foto
Fairmont Hotel, unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Doha. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Luxul şi ordinea definesc Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Iar pe lângă stadioanele de cinci stele şi infrastructura impresionantă, Doha este capitala resorturilor opulente. O vorbă spune că “obrazul subţire cu cheltuială se ţine”, astfel că, FIFA a închiriat cel mai luxos hotel, transformându-l într-o fortăreaţă.

FIFA a închiriat cel mai exclusivist hotel din Doha pentru Mondial!

Fairmont Hotel este nou-construit, inaugurat în 2022 pentru acest turneu final. FIFA a închiriat o mare parte din camere pentru VIP-uri, invitaţi sau cei cu funcţii de conducere în forul mondial. Cafu, Roberto Carlos, Kaka sau Hristo Stoicikov stau la Fairmont pe parcursul turneului final.

ADVERTISEMENT

Tot aici sunt cazaţi şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi selecţionerul Edi Iordănescu, pe parcursul şederii la Campionatul Mondial. Un loc în care pe parcursul turneului final nu intră nimeni fără un motiv bine întemeiat.

Fairmont Hotel din Doha. Sursa: Fanatik
Fairmont Hotel din Doha. Sursa: Fanatik

Fortăreaţă pe parcursul Mondialului! Nimeni nu intră în zona hotelului fără aprobare specială

Cei care vor măcar să se apropie de intrarea în hotel sunt opriţi de primul filtru, care se află la baza dâmbului care duce spre intrarea în complex. Astfel, discreţia este asigurată pentru că fără o aprobare specială, nimeni nu se poate apropia nici măcar de uşile de intrare.

ADVERTISEMENT

Hotelul are două turnuri, construite în forma a două săbii curbate, inspirate din emblema oficială a Qatarului. Există două părţi ale acestui complex: Fairmont Hotel (de cinci stele) şi The Raffles (de şase stele).

Unul dintre turnuri este Fairmont Hotel, celălalt, The Raffles. Sursa: Fanatik
Unul dintre turnuri este Fairmont Hotel, celălalt, The Raffles. Sursa: Fanatik

Ofertă de cazare pe parcursul turneului final: 8000 de euro pe noapte!

Astfel, Fairmont are 361 de camere şi de apartamente, în timp ce The Raffles are 132 de apartamente de lux şi 49 de apartamente care pot fi cumpărate, pentru cei care vor să devină rezidenţi permanenţi.

ADVERTISEMENT

FIFA a închiriat o mare parte din Fairmont Hotel, însă pe site-ul oficial încă există oferte de cazare şi pentru clienţii cu dare de mână. Dar preţurile sunt la un nivel exorbitant: ajung aproape de 8000 de euro pe noapte, pe parcursul turneului final.

Golful Arabiei, văzut de lângă hotel. Sursa: Fanatik
Golful Arabiei, văzut de lângă hotel. Sursa: Fanatik

Camerele “Fairmont Gold” oferă vedere panoramică asupre Golfului Arabiei şi piscină privată

Practic, pentru o săptămână de cazare la Fairmont Hotel pe parcursul turneului final, clienţii plătesc cât pentru unele apartamente în Bucureşti. Doar că pe cele din Capitală primeşti şi actele de proprietate. Aici, după o săptămână trebuie să eliberezi camera.

ADVERTISEMENT

Cazările în Fairmont Hotel diferă. Astfel că există mai multe variante de camere, pentru VIP-uri fiind pregătite cazările “Fairmont Gold”, care au camere de 71 de metri pătraţi, vedere panoramică asupra Golfului Arabiei şi piscină privată. Televizoarele din aceste camere au o diagonală de 165 de centimetri.

  • 8000 de dolari pe noapte costă cazarea în Fairmont Hotel pe parcursul turneului final
  • 362 de camere are Fairmont Hotel

  • 2,87 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Serbia – Elveția. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT