Fotbal international

FIFA a prezentat logo-ul Campionatului Mondial din 2022!

04.09.2019 | 15:41
A fost dezvăluit logo-ul Campionatului Mondial. Sursă Foto: Twitter

FIFA a prezentat logo-ul oficial al Campionatului Mondial din 2022, ce va fi găzduit de Qatar. Noua emblemă a fost proiectată pe fațadele unora dintre cele mai importante clădiri din Doha, dar și în metropole precum New York, Londra sau Paris. Design-ul înfățișează silueta trofeului cucerit ultima dată de Franța, reprezentat printr-o eșarfă cu simboluri tradiționale din Emirat.

FIFA a prezentat logo-ul Campionatului Mondial din 2022

Trei ani au mai rămas pâna la startul următorului turneu al Campionatului Mondial. Ediția viitoare, din 2022, va fi găzduită de Qatar. Logo-ul a fost prezentat pe fațadele celor mai importante clădiri din Doha, dar și la New York, Paris și Londra, și este compus din silueta trofeului, reprezentată printr-o eșarfă cu simboluri tradiționale din Emirat. Cuvintele “FIFA World Cup” au fost scrise cu caractere asemănătoare celor arabe, iar emblema a fost prezentată la ora locala 20:22, în fața a sute de oameni.

Ondulările emblemei fac trimitere la dunele deşertului şi la caracteristicile ţării gazdă, forma sa fiind cea a cifrei opt, care reprezintă şi numărul arenelor magnifice care vor găzdui competiţia şi este simbolul infinitului, ceea ce subliniază numeroasele interconexiuni pe care le implică această competiţie”, explică site-ul FIFA.

Logo-ul Campionatului Mondial din 2022. Sursă Foto: Twitter
Logo-ul Campionatului Mondial din 2022. Sursă Foto: Twitter

48 de echipe ar fi putut juca în Qatar

Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar, ar fi putut fi primul în care iau startul 48 de formații. Oficialii FIFA au analizat posibilitatea, dar au ajuns la concluzia că măsura nu poate fi încă implementată. Totuși, ideea rămâne, și ar putea fi pusă în practică la Mondialul din 2026, organizat în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic.

Meciurile turneului final vor fi găzduite de 8 arene, printre care și “Doha Sports City Stadium”, a cărei costuri se vor ridica la aproximativ 2 miliarde de euro, devenind cea mai scumpă din istorie. Pâna la terminarea stadionului ridicat special pentru Cupa Mondială, cele mai scumpe au fost Wembley, din Londra, și Cowboys Stadium, din Dallas, ambele ridicându-se la 1.3 miliarde.

  • 21 noiembrie 2022 este data debutului Campionatului Mondial