Fotbal intern

FIFA a publicat clasamentul națiunilor pe luna februarie. Pe ce loc se poziționează România

18.02.2021 | 13:20
FIFA a publicat clasamentul natiunilor pe luna februarie Pe ce loc se pozitioneaza Romania
ADVERTISEMENT

Federația Internațională de Fotbal a făcut public clasamentul națiunilor pentru luna februarie, iar reprezentativa țării noastre se poziționează pe locul 37.

Tot pe 37 a încheiat România și anul 2020, iar națiunile care au avut parte de meciuri între timp și care s-au clasat sub „tricolori” nu au reușit să îi depășească pe aceștia.

ADVERTISEMENT

Sunt mai bine clasate, totuși, țări precum Iran, Venezuela sau Senegal. Chiar și așa, din grupa de calificare pentru Cupa Mondială din 2022, doar Germania stă mai bine decât noi în ierarhia FIFA.

FIFA a publicat clasamentul națiunilor pe luna februarie. România este pe locul 37

România va juca în premilinariile pentru Cupa Mondială din 2022 în Grupa J, din care mai fac parte Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Dintre aceste echipe, doar nemții stau mai bine în clasamentul națiunilor publicat de UEFA pentru luna februarie a anului 2021. România se află pe locul 37, la fel cum se afla și la finalul anului 2020.

De altfel, în top 30 nu s-a petrecut nicio schimbare, deși națiunile africane au disputat Campionatul Africii pe Națiuni la începutul acestui an. Competiția a fost câștigată de Maroc.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația țării noastre, România este poziționată în clasament sub țări precum Venezuela, Iran, Algeria, Senegal, Ucraina sau Serbia, dar stă mai bine decât Rusia, Ungaria și toate adversarele din grupa pentru Cupa Mondială, în afara Germaniei.

Nemții se poziționează pe locul 13, în mod surprinzător, sub națiuni precum Danemarca, Uruguay sau Mexic. Liderul surpriză rămâne Belgia, cu 1.780 de puncte. Prin comparație, România are 1.466 de puncte.

ADVERTISEMENT

Islanda ocupă poziția 46, cu 1.438 de puncte, Macedonia de Nord este pe 65 cu 1.362 de puncte, Armenia ocupă locul 99 cu 1.233 de puncte, în timp ce Liechtenstein este a 181-a, cu 294 de puncte. FIFA va reactualiza clasamentul în data de 8 aprilie.

ADVERTISEMENT