Sport

FIFA a publicat logo-ul Campionatului Mondial din 2026! Reacţii controversate: “Este cel mai urât din istorie!” / “Mai aveţi trei ani să o reparaţi”

FIFA a publicat logo-ul Campionatului Mondial din 2026, dar reacţiile din partea publicului nu au fost cele aşteptate, designul fiind criticat de fanii fotbalului.
18.05.2023 | 17:49
FIFA a publicat logoul Campionatului Mondial din 2026 Reactii controversate Este cel mai urat din istorie  Mai aveti trei ani sa o reparati
UEFA a revenit asupra deciziei în cazul revenirii Rusiei în competițiile europene.
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din 2026 se va disputa în Statele Unite, Canada şi Mexic. Este primul turneu final din istorie care va aduce la start 48 de naţiuni, care vor fi împărţite în 12 grupe.

FIFA a publicat logo-ul Campionatului Mondial din 2026! Infantino şi Ronaldo, prezenţi la ceremonie

Cu trei ani până la startul competiţiei, FIFA a dezvăluit logo-ul celei mai importante competiţii din istoria fotbalului. Aşteptările erau mari, dar design-ul i-a dezamăgit pe suporterii din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

A fost un eveniment fastuos de lansare, la care a fost prezent preşedintele FIFA, Gianni Infantino, dar şi legendarul atacant brazilian, Ronaldo. FIFA a explicat motivul pentru care logo-ul Cupei Mondiale din 2026 are o imagine a trofeului şi anul turneului:

“Pentru prima dată în istorie, sunt reprezentate o imagine a trofeului şi a anului turneului, formând un limbaj de design inovator, care ancorează emblema pentru 2026 şi mai departe.

ADVERTISEMENT

Imaginea trofeului și anul permit modificarea pentru a reflecta unicitatea fiecărei țări gazdă, în timp ce se construiește o structură de brand identificabilă pentru anii următori”, se arată în comunicatul Federaţiei Internaţionale.

Logo-ul Campionatului Mondial din 2026
Logo-ul Campionatului Mondial din 2026

Reacţii dure: “Este cel mai urât din istorie!” / “Mai aveţi trei ani să o reparaţi”

Reacţiile pe reţelele de socializare au fost dure: “Este cel mai urât din istorie!”, “Mai aveţi trei ani să o reparaţi”, “Cineva a primit zeci de mii de euro pentru a crea asta”, “Penibil”, sunt doar câteva reacţii ale internauţilor.

ADVERTISEMENT

Logo-ul este numit “We are 26” (trad. Suntem 26), referire la anul în care se va desfăşura competiţia. Gianni Infantino susţine că va fi cea mai incluzivă Cupă Mondială din istorie:

“Suntem 26 este un strigăt de luptă. Acesta este un moment în care trei ţări şi un întreg continent spun împreună: «Suntem uniţi ca unul pentru a ura bun venit lumii şi a organiza cea mai mare, cea mai bună şi cea mai incluzivă Cupă Mondială din istorie»”, a spus preşedintele FIFA.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din 2026 este unul al premierelor. Pentru prima dată vor participa 48 de echipe, pentru prima dată competiţia este organizată în trei ţări, iar în premieră va apărea runda 16-imilor.

ADVERTISEMENT
Tags: