Fotbal international

FIFA, explicaţii pentru numărul mai mare de fani prezenţi la meciuri decât capacitatea stadioanelor! Care e motivul cifrelor “umflate”

FIFA a explicat motivul pentru care se anunţă un număr mai mare de spectatori la meciuri decât capacitatea anunţată a arenelor. Forul internaţional susţine că numerele sunt reale.
23.11.2022 | 13:00
FIFA explicatii pentru numarul mai mare de fani prezenti la meciuri decat capacitatea stadioanelor Care e motivul cifrelor umflate
Imagine din meciul Franţa - Croaţia. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă din primele zile de competiţie, la Cupa Mondială din Qatar s-a iscat o controversă privind numărul de spectatori prezenţi la fiecare meci. Deşi mai erau locuri în tribune, de fiecare dată numărul anunţat al fanilor a fost mai mare decât capacitatea stadioanelor.

FIFA, explicaţii pentru numărul mai mare de fani prezenţi la meciuri decât capacitatea stadioanelor!

FIFA a venit cu explicaţii pentru mass-media prezentă la eveniment referitor la modul în care se face numărătoarea spectatorilor la meciurile de la Campionatul Mondial. Forul internaţional susţine că numărul anunţat la fiecare meci este real, dar capacitatea stadioanelo nu.

ADVERTISEMENT

Unul dintre membrii departamentului de comuicare al FIFA a explicat pentru FANATIK: “Capacitatea stadioanelor este mai mare decât cea care a fost anunţată iniţial. Cifrele date erau doar estimările iniţiale, dar fiecare arenă are o capacitate mai mare decât cea anunţată”. 

Câţi fani au fost anunţaţi la meciurile de la Mondial

Controversa vine după ce la primele meciuri de la turneul final a fost anunţată o prezenţă mai mare a fanilor decât capacitatea anunţată a arenelor de la Campionatul Mondial:

ADVERTISEMENT
  • Qatar vs Ecuador – 67.372 de fani (60.000 capacitate)
  • England vs Iran – 45.334 (40.000 capacitate)
  • Senegal vs Ţările de Jos – 41.721 (40.000 capacitate)
  • SUA vs Ţara Galilor – 43.418 (40.000 capacitate)
  • Argentina vs Arabia Saudită – 88.012 (80.000 capacitate)

Capacitatea “reală” a stadioanelor de la Mondial, publicată de FIFA

FIFA a pus la dispoziţia mass-media şi un document prin care anunţă capacitatea “reală” a stadioanelor din Qatar, toate având mai multe locuri decât a fost anunţat iniţial:

ADVERTISEMENT
Capacitatea reală a stadioanelor din Qatar.
Capacitatea reală a stadioanelor din Qatar.

Stadioanele de la Campionatul Mondial au costat nu mai puţin de 6.5 miliarde de dolari, cel mai scump fiind Lusail, arenă al cărei cost s-a ridicat la 1 miliard de dolari. Însă nu toate aceste arene vor rămâne în picioare după turneul final.

Peste 1.500.000 de fani sunt aşteptaţi la Doha

Stadium 974 este creat din containere şi este dezmembrabil. La finalul turneului, el urmează să fie desfăcut şi trimis într-o altă ţară, acolo unde va putea fi reconstruit, ca un lego. Stadionul Ahmad Bin Ali va trece şi el printr-un proces de restructurare. Arena îşi va înjumătăţi capacitatea.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul turneului final sunt aşteptaţi 1.500.000 de fani în Doha. În aceste condiţii, logistica şi transportul suporterilor între atâtea stadioane şi meciuri este o adevărată provocare. Organizatorii din Qatar susţin că situaţia este sub control, acesta fiind şi motivul unor investiţii masive în infrastructură.

  • 6.500.000.000 de dolari au costat stadioanele de la Cupa Mondială
  • 88.966 este capacitatea anunţată de FIFA a arenei Lusail, cea mai mare de la Mondial

  • 1,42 este cota NetBet pentru pronosticul „peste 1,5 goluri” la meciul Elveția – Camerun. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT