Fotbal international

FIFA ia în calcul prelungirea perioadei de transferuri până în ianuarie: „Vom lua deciziile necesare”

26.03.2020 | 14:16
FIFA ia in calcul prelungirea perioadei de transferuri pana in ianuarie Vom lua deciziile necesare
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus continuă să se răspândească din ce în ce mai mult, motiv pentru care FIFA ia în calcul prelungirea perioadei de transferuri până în ianuarie.

Perioada de transferuri se poate prelungi până în ianuarie

FIFA se gândește la un mod în care să poată ajuta cluburile de fotbal și ia în calcul să prelungească perioada de transferuri până în ianuarie. Unul dintre purtătorii de cuvânt ai FIFA a explicat posibilitatea unei astfel de decizii pentru publicația engleză „Daily Mirror”:

ADVERTISEMENT

Pe 18 martie s-a hotărât crearea unui grup de lucru ca un răspuns la COVID-19. Acest grup de muncă va analiza situația cu privire la transferul jucătorilor și va lua deciziile necesare, pentru că dorim să protejăm atât contractele jucătorilor, dar și cluburile.

Grupul va lua legătura cu toți cei în măsură să ajute în acest sens”.

Transferurile răsunătoare pot dispărea din fotbal

În ultimii ani, sumele de transferuri au crescut din ce în ce mai mult, iar în urma pandemiei de coronavirus economia mondială va fi afectată și prin urmare și transferurile răsunătoare pot dispărea din fotbal.

ADVERTISEMENT

„Cifrele au fost umflate, iar pentru orice jucător se plătea deja 100 de milioane. Povestea se va schimba și nu vor mai fi transferuri din acestea.

Pentru cluburi, problema va fi să nu transfere peste aceste sume, din moment ce nu își vor recupera banii. Operațiunile vor scădea”, a spus un director sportiv al unui club din Spania pentru publicației Marca.

ADVERTISEMENT

În prezent, multe cluburi din Europa, inclusiv din România, au hotărât să scadă salariile fotbaliștilor, ca măsură financiară împotriva unei eventuale recesiuni.

Gigi Becali a dezvăluit faptul că cei mai mulți dintre jucătorii săi au fost de acord cu reducerea salariilor: „Eu am vorbit cu jucătorii și mi-am dat seama că am niște jucători de mare caracter. Vreo 6-7 vor semna ce le-am cerut.

ADVERTISEMENT

Cu Tănase am vorbit primul și mi-a promis că vine și semnează noul contract, el are caracter. La fel și cu Man, Vînă, Crețu. Ceilalți care nu vor să semneze, le iau 40% din salariu și o să le dau peste nas”.

„Nu voi comenta nimic dacă se ia hotărârea să ia CFR Cluj campionatul. Bag toată echipa în carantină două săptămâni și se antrenează trei cu trei, fiecare separat, ei mi-au dat ideea”, a mai spus patronul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT