Sport

FIFA mută startul Cupei Mondiale din Qatar! Motivul pentru care turneul final începe mai devreme

Organizarea Cupei Mondiale în Qatar a stârnit multe reacții negative în lumea fotbalului. Se anunță un turneul final atipic, iar FIFA pune paie pe foc și pregătește chiar schimbarea datei de start a competiției.
10.08.2022 | 15:27
FIFA muta startul Cupei Mondiale din Qatar Motivul pentru care turneul final incepe mai devreme
Organizarea Cupei Mondiale în Qatar a stârnit multe reacții negative în lumea fotbalului. Se anunță un turneul final atipic, iar FIFA pune paie pe foc și pregătește chiar schimbarea datei de start a competiției. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

La începutul lunii aprilie s-au tras la sorți grupele, iar forul mondial a anunțat programul după care se vor disputa partidele.

Startul Cupei Mondial, devansat de FIFA

Turneul final al Cupei Mondiale avea programat startul pe 21 noiembrie, de la ora 12:00, cu meciul Olanda – Senegal, dar FIFA se gândește serios să devanseze competiția pentru a oferi meciul de deschidere Qatarului, țara gazdă.

ADVERTISEMENT

Conform publicației The Athletic, forul condus de Gianni Infantino urmează să mute data de începere cu o zi mai devreme, astfel încât Qatarul să poată juca prima partidă a competiției. Decizia a venit după o cerere făcută de mai marii țării din Golf.

În aceste condiții, primul meci al Cupei Mondiale din această iarnă ar urma să fie cel dintre Qatar și Ecuador. Meciul ar urma să se joace duminică, 20 noiembrie, de la ora 21:00 (ora României).

ADVERTISEMENT

Hotărârea mai trebuie să fie aprobată de Biroul Executiv al FIFA, format din președintele Gianni Infantino și liderii fiecărei confederații continentale (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC și OFC).

Restricții severe și probleme cu cazarea în Qatar

Acordul este de așteptat să fie ratificat în cel mai scurt timp, ceea ce înseamnă că turneul final al Cupei Mondiale din Qatar va avea loc acum în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Țara gazdă a jucat în partida de deschidere a fiecărei Cupe Mondiale începând din 2006. Înainte de asta, în primul meci al unui turneu final mondial evolua deținătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Mai sunt doar trei luni până la startul Cupei Mondiale, dar turneul final ar putea reprezenta un mare eșec și din prisma fanilor. Și asta din cauza restricțiilor severe. Suporterii au fost deja anunțași să-și ia adio de la posibilele aventuri sexuale de o noapte și de la petreceriloe stropite cu mult alcool, deoarece acestea sunt interzis pe teritoriul Qatarului.

World Cup 2022 se anunță o experiență unică atât pentru echipele naționale, cât și pentru fanii acestora, în special pentru cei care vor să vadă meciurile de la fața locului. Sute de mii de fani vor merge în Qatar, dar au o mare problemă. Deși au tichetele pentru meciuri, aceștia nu știu unde se vor caza pe durata competiției.

ADVERTISEMENT

Pentru a rezolva aceste probleme, organizatorii încearcă să găsească variante pentru a îi caza pe fani. Aceștia ar putea ajunge să doarmă în deșert, la cort, dar  astfel de adăposturi, deși sunt dotate cu apă și electricitate, nu au aer condiționat și nu pot rezolva penuria de locuri.

ADVERTISEMENT
Tags: