ADVERTISEMENT
Cele mai citite

FIFA pregăteşte revoluţia transferurilor! Va fi o doar o singură perioadă pe an

Fotbalul ar putea avea în curând reguli noi în privinţa perioadelor şi mondalităţilor de transferuri. FIFA pregăteşte schimbări importante.
Autor: Sorin Dumitrescu | 16.02.2018 | 18:48
FIFA pregăteşte revoluţia transferurilor! Va fi o doar o singură perioadă pe an

FIFA pregăteşte o adevărată revoluţie în ceea ce priveşte perioadele şi modalităţile de efectuare a transferurilor. Preşedintele forului mondial, Gianni Infantino, este convins că actualul sistem trebuie eliminat şi înlocuit cu reguli care să permită ca pe viitor marile puteri să nu ajungă la adevărate nebunii de ordin financiar. 

ADVERTISEMENT

Pe 28 februarie, la Paris, Infatino şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv vor avea în faţă un set de 11 propuneri dintre care se vor alege cele mai bune soluţii, pentru ca fotbalul să rămână un sport în care totul să capete transperenţă şi să se evite afacerile de genul Neymar.

FIFA vrea să stabilească procente fixe pentru agenţii jucătorilor

Infantino a îmbrăţişat propunerea Federaţiei engleze ca perioada de transferuri sa se încheie înainte de startul competiţiei interne, dar marea noutate este desfiinţarea perioadei de mercato din iarnă. Va rămâne doar perioada de vară pentru efectuarea mutărilor.

ADVERTISEMENT

Plecând de la exemplul negativ al echipei italiene Udinese, care are sub contract nu mai puţin de 103 jucători, foarte mulţi împrumutaţi, Infatino vrea să taie această posibilitate pentru cluburi de a legitima fără număr şi a împrumuta tot fără număr jucători, lotul urmând a fi definitivat la un număr de jucători care se justifică, undeva în jurul cifrei de 30. O altă problemă este introducerea limitei salariale în funcţie de bugetul clubului, pentru a se evita dezechilibre financiare, precum şi stabilirea unor procente fixe pentru comisioane de transfer pentru agenţii jucătorilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!