Fotbal international

FIFA recomandă amânarea barajelor din Liga Națiunilor! Cluburile nu sunt obligate să lase jucătorii la echipele naționale, în cazul disputării meciurilor

14.03.2020 | 09:22
FIFA recomanda amanarea barajelor din Liga Natiunilor Cluburile nu sunt obligate sa lase jucatorii la echipele nationale in cazul disputarii meciurilor
ADVERTISEMENT

FIFA a emis un comunicat în care transmite că recomandă amânarea meciurilor internaționale programate în lunile martie și aprilie, perioadă în care urmau să se dispute și baraje din Liga Națiunilor, unde România întâlnea Islanda.

Recomandările FIFA în cazul pandemiei de coronavirus

Luna martie a programat, inițial, unele dintre cele mai importante meciurile din an pentru unele echipe naționale, printre care și România, care urma să întâlnească Islanda și, în cazul unui succes, Ungaria sau Bulgaria, în barajele din Liga Națiunilor pentru calificarea la EURO.

ADVERTISEMENT

Totuși, pandemia de coronavirus care a lovit întreaga Planetă a dat peste cap programările inițiale, iar în dreptul meciurilor din play-off-urile Ligii Națiunilor există încă un semn de întrebare, deși șansele de disputare sunt din ce în ce mai mici.

FIFA a emis un comunicat, pe site-ul oficial, în care anunță că echipele de club nu vor fi obligate să lase jucătorii la echipele naționale în cazul în care partidele internaționale din lunile martie și aprilie se vor disputa.

ADVERTISEMENT

Forul internațional transmite că recomandă ca meciurile să fie amânate până la o dată în care riscurile vor fi minime.

FIFA a decis ca regulile generale din fotbal, care obligă cluburile să permită jucătorilor să meargă la echipele naționale pentru meciurile din date oficiale, să nu se aplice în martie și aprilie. Recomandăm ca meciurile internaționale programate în martie și aprile să fie amânate”, se arată în comunicatul FIFA.

ADVERTISEMENT

Motivația deciziei

FIFA transmite că, pe lângă creșterea riscului de infectare cu noul tip de coronavirus, disputarea partidelor în martie și aprilie, în situația actuală și cu noua reglementare în privința fotbaliștilor, ar duce la o situație în care unele echipe naționale ar fi private de cei mai importanți jucători.

FIFA înțelege că disputarea meciurilor în martie și aprilie nu doar că ar pune în pericol sănătatea jucătorilor și a tuturor celor implicați, dar ar duce și la compromiterea integrității sportive, unele echipe urmând a beneficia de cei mai buni jucători, în timp ce altele nu.

ADVERTISEMENT

Decizia finală în cazul amânării meciurilor va fi luată de forurile care organizează competițiile”, transmite FIFA.

Echipa națională a României urma să joace în Islanda, pe 26 martie, în semifinalele barajelor din Liga Națiunilor, iar în cazul unei victorii întâlnea, tot în deplasare, Ungaria sau Bulgaria, meci decisiv pentru calificarea la EURO 2020, turneu final în cadrul căruia Arena Națională va găzdui patru meciuri, trei din cadrul grupei C și una din optimile de finală.

Decizia finală legată de disputarea partidelor din barajul Ligii Națiunilor va fi luată de UEFA pe 17 martie.

ADVERTISEMENT