Încă o decizie istorică! FIFA vrea sa interzică împrumuturile de jucători

Ionut Neamţu    Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
10/04/2018, 12:48
Încă o decizie istorică! FIFA vrea sa interzică împrumuturile de jucători

Dacă în trecut tinerii jucători care nu intrau în planurile antrenorilor erau împrumutaţi pentru a prinde mai multe minute, apoi reveneau, acum aceştia sunt cedaţi la alte echipe cu scopul de a fi vânduţi, unii dintre ei neavând niciodată oportunitatea de a juca la cluburile de origine.

Conform France Football, FIFA a ajuns la concluzia că împrumutul de jucători a devenit o afacere. Conform sursei citate, Juventus Torino a împrumutat pentru acest sezon 41 de jucători, Udinese 27, Chelsea Londra 22, Manchester City 18, iar AS Monaco 11.

FIFA crede că împrumutul este o modalitate de a scăpa de fair play-ul financiar

FIFA consideră că împrumutul de jucători reprezintă şi o modalitate prin care cluburile driblează fair play-ul financiar. Paris Saint-Germain, care a stabilit un record de transfer după aducerea lui Neymar de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro, vara trecută, l-a adus în aceeaşi perioadă şi pe Kylian Mbappe, dar sub formă de împrumut. Pe hârtie, transferul se va face abia la finalul acestui sezon, pentru 180 de milioane de euro.

Ştirea MOMENTULUI

La 16 ani după moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea: “Este drama vieții mele”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×