Fotbal international

FIFA schimbă regulamentele! Cluburile din Liga 1, vizate direct!

Multe dintre scandalurile din ultimul timp din fotbalul românesc au fost demarate de modul cum au înţeles cluburile să respecte contractele cu jucătorii. Se adunau mereu întârzieri mari la...
07.11.2017 | 15:53
FIFA schimba regulamentele Cluburile din Liga 1 vizate direct

Multe dintre scandalurile din ultimul timp din fotbalul românesc au fost demarate de modul cum au înţeles cluburile să respecte contractele cu jucătorii. Se adunau mereu întârzieri mari la plata salariilor, iar apoi memoriile depuse de jucători erau judecate, de multe ori, tot în interesul cluburilor.

Pentru a preîntâmpina pe viitor asemenea abuzuri, FIFA a hotărât să pună piciorul în prag, gândind o schimbare importantă în regulamente. Optica forului mondial în legătură cu acest caz a fost influenţată şi de FIFPro, Asociaţia Mondială a Jucătorilor Profesionişti, care s-a săturat de atâtea plângeri ale fotbaliştilor la adresa grupărilor sportive. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

FIFA s-a săturat de numeroasele conflicte cauzate de neplata salariilor

Conform noii reguli, un jucător care nu şi-a primit salariul timp de două luni îşi va putea rezilia unilateral contractul, fără a fi nevoit să mai depună memorii la FRF. În alte cazuri se ajungea cu soluţionarea conflictelor la TAS sau chiar la FIFA, iar numărul acestora s-a înmulţit îngrijorător în ultimul timp.

Mai mult, dacă antrenorul îl trimite pe unul dintre fotbalişti, în mod abuziv, să se pregătească prin parcuri sau alături de echipa secundă, jucătorul va putea, de asemenea, să renunţe unilateral la înţelegerea cu clubul. FIFPro arată că, în 2016, 41% dintre jucătorii din lume au avut probleme cu plata salariilor în ultimii doi ani.

Până să intre în vigoare noua regulă, fotbaliştii români vor avea aceeaşi cale de a-şi căuta dreptatea ca şi până acum. Astfel, dacă un jucător din Liga 1 nu este plătit timp de 3 luni, poate depune memoriu, iar după ce cazul este judecat, devine liber de contract.

Tags: