Fotbal international

FIFA, set de reguli inimaginabile pentru reluarea fotbalului! Jucătorii ar putea primi cartonaș galben dacă scuipă

28.04.2020 | 11:35
FIFA set de reguli inimaginabile pentru reluarea fotbalului Jucatorii ar putea primi cartonas galben daca scuipa
ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial se află la câteva săptămâni de restart, după pandemia de coronavirus, dar sportul iubit de sute de milioane de oameni va suferi modificări importante, iar una dintre ele este inedită. Michel D’Hooghe, directorul departamentului medical al FIFA, a anunțat că jucătorii vor fi nevoiți să nu mai scuipe în timpul meciurilor și, în cazul în care nu vor respecta norma, ar putea vedea cartonașul galben.

Fotbaliștii nu vor mai avea voie să scuipe

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul aproape pe întreaga Planetă în martie, dar momentul în care primele meciuri se vor juca pare că se apropie.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe cluburi au reluat antrenamentele, iar forurile naționale oferă date pentru reînceperea meciurilor oficiale, însă fotbalul nu va mai fi, cel puțin pentru următoarele luni, așa cum era cunoscut până la pandemia de coronavirus.

Dacă faptul că tribunele vor fi goale în momentul reluării competițiilor este clar pentru toată lumea, directorul departamentului medical de la FIFA anunță o nouă reglementare pentru jucători, la care puțini s-ar fi gândit.

ADVERTISEMENT

Michel D’Hooghe susține că fotbaliștii nu ar mai trebui să scuipe pe teren și, dacă nu vor respecta norma, risca să primească un cartonaș galben.

Este o practică comună în fotbal, dar nu este deloc igienică. Când vom reîncepe fotbalul ar trebui să fie evitat scuipatul. Întrebarea care se pune acum este dacă e posibil acest lucru. Poate că ar trebui să primească un cartonaș galben jucătorii dacă nu respectă.

ADVERTISEMENT

Nu este deloc igienic și este o cale prin care se poate răspândi virusul. Trebuie să fim foarte atenți în momentul reluării competițiilor. Nu pot spune că sunt pesimist, mai degrabă sceptic”, a declarat Michel D’Hooghe, conform Daily Mail.

Regula a fost impusă în Coreea de Sud

Competiția fotbalistică din Coreea de Sud se va relua pe 8 mai, dar în condiții speciale. Oficialii forului au anunțat că jucătorii nu vor mai avea voie să scuipe, strângerile de mână sunt interzise, iar distanța dintre jucători trebuie să fie cât mai mare în teren.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorii și membrii staff-urilor vor purta măști de protecție.

Tags: